Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Piszkos anyagiak

A Schönherz Kolesz ajtaját ha bezárja...

"...semmiképp sem fordulhatnak elő lopások..."

Zengő

Nem álltak mindig tornyok a hegycsúcsokon. Régen még a hegységek legmagasabb csúcsaira is föl lehetett jutni. Kilátót építettek oda, hogy onnan gyönyörködjenek a tájban az emberek.

Apróhirdetés

Fizetés megállapodás szerint.

A nevetséges Mr. Ripley

"...most miii vaaaan???"

Hallgatói képviselő-választás eredménye

Qpak, ez mindennek a teteje

Mikulás-kupa

Az EHK veri a Fideszt?

A többiek

A Köztársasági Ösztöndíjasok

Mottó: "Ki ne szeretne a nyáron 6 hetet Svédországban tölteni?!
Vagy egy hónapot Spanyolországban?!"

Pályázat külföldi szakmai gyakorlatra

Mint tudjátok, az IAESTE évente szakmai gyakorlatokat szervez külföldre. A "külföld" itt főleg európai országokat jelent (Finnországtól Németországon, Franciaországon és Nagy-Britannián át Spanyolországig, Ausztriáig és Görögországig) és a "környéket" (pl. Egyiptom, Ciprus, Törökország), de szokott lenni néhány állás egzotikusabb országokba is, mint pl. Japán, a Fülöp-szigetek vagy Dél-Afrika. Az időtartam minimum 4 hét, maximum 1 év, de tipikusan 8-12 hét körül szokott lenni, általában a nyári hónapokban. Jórészt angol, német, francia vagy spanyol nyelvtudást kér a vállalat. A kiutazás költségeit Te fizeted. A gyakorlat alatt a cégtől fizetést (és persze munkát) kapsz, egyéb dolgokban többé-kevésbé számíthatsz a helyi IAESTE baráti támogatására.

Szakmai gyakorlatra bárki jelentkezhet, aki nappali tagozatos villamoskaros vagy informatikus hallgató, legutóbbi két féléveinek átlaga 3.5 fölött van, és egy nyelvből legalább új alapfokú C (vagy annak megfelelő külföldi) nyelvvizsgája van.

Nomármost, a pályázók száma általában jóval több, mint a rendelkezésre álló állásoké, így kénytelenek vagyunk rangsorolni a jelentkezőket, akik majd helyezésük sorrendjében fognak az állások közül választani. Főleg szakmai tevékenységeidet, eredményeidet és nyelvtudásodat pontozzuk, de kisebbrészt beszámít az IAESTE-ben végzett munka is. Ha már az előző években is utaztál, akkori eredményeidből csak a nyelvvizsgát vesszük figyelembe a pontozásnál. A végleges listában több helyen fogsz szerepelni: minden nyelvedhez kiszámítunk egy pontszámot, ahol az adott nyelvre teljes, a többire fele pontszámot kapsz. Egy adott helyről csak a megfelelő nyelvű állások közül választhatsz. A végleges sorrend kihirdetése február elején várható, az álláselosztás néhány nappal utána. Figyeld hirdetéseinket!

Jelentkezési lapot a Schönherz Zoltán Kollégium 210. számú szobája (irodánk!) előtt találsz.

Kitöltési útmutató a jelentkezési laphoz
(de azért ezt is olvasd el!)

Mielőtt nekiugranál a jelentkezési lapnak, kérlek, olvasd végig ezt a papírt. A jelentkezési lapon lakcímként olyan helyet adj meg, ahol ténylegesen elérhető vagy! Ha kollégista vagy, írd rá a szobaszámot is. Ha nincs telefonod, add meg olyan valakiét, akivel sűrűn találkozol! A "szakmai érdeklődési terület" és az "ahová szívesen mennék" című kérdések az igényfelmérést célozzák.

Amikor a jelentkezési lapot leadod, hozd magaddal nyelvvizsgabizonyítványaidat. Az átlagokról, TDK/OTDK eredményeidről, a tanulmányi versenyekről és az IAESTE munkáról nem szükséges igazolás, a demonstrátori munkánál és a szakmai munkavállalásnál (pl. 18 órázás) pedig elég a konzulens aláírása. Publikációidról, konferenciaelőadásaidról és egyéb szakmai munkádról viszont (ha vannak) szeretnénk valamilyen anyagot látni. Kérünk, hogy a kérdésekre saját érdekedben is pontosan válaszolj, mert ha valamilyen információ hiányzik vagy nem derül ki egyértelműen, a minimumot fogjuk feltételezni. Ha nem férsz rá a jelentkezési lapra, használj többet, de mindegyikre írd rá a neved és hogy összesen hány lap van.

Ha a jelentkezéssel vagy az IAESTE-vel kapcsolatban bármi kérdésed van, keress meg minket.

Jelentkezési határidő: 1992. november 18, szerda

A jelentkezés leadható:
Sudár András (Schönherz 1214.),
Bátor Szilárd vagy
Varga András (Schönherz 1113.),
Vida Attila (Schönherz 1115.)

Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete (IAESTE-Hungary)
BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Helyi Bizottság