Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Jövőpárti este

Palacsintasüttő

"De igenis lehet időutazni."

AIESEC, avagy buli, munka, tapasztalat...

Részt vehetsz mindezektől függetlenül külföldi szakmai gyakorlatcsere programunkban, melynek keretén belül akár másfél évet is külföldön tölthetsz, hatalmas előnyre téve szert ezáltal, mind a külföldi szakmai tapasztalattal, mind nyelvtudásod aktív, mindennapi fejlesztése révén.

KTH, avagy központosítás ezerrel

Külön ablak lesz pl. az indexleadásra. De tegyük fel, hogy összesen öt ablak tud majd ilyenkor foglalkozni az év eleji tennivalókkal. Vagyis egy perc/hallgató. De mint tudjuk, az emberek nem matematikai modellek alapján működnek, s semmi jogunk nincs feltételezni, hogy valóban egyenletesen érkeznek majd.

Néhány szó a jegyzetekről

Villanymérnök, villanymérnök...

Miért érdemes egy állásbörzére ellátogatni?

Utazás másokkal...

szinhaz.nemesis.hu

Mivel ekkorra már nyakig merültünk a programok rengetegében, nem okozott gondot, hogy életet leheljünk az oldalba.

Mindentudás Egyeteme

Sajtóközlemény

Kolesz rövid hírek

SchönherzŐrség

A tavasszal indult lopási hullámot úgy tűnik, a SchönherzŐrség segítségével sikerült visszaszorítanunk. Ennek ellenére ha bárkinek eltűnik valamije, vagy a szint közös tulajdonát (pl. mikro) emelik el, mindenképpen szóljatok az ügyeletes KKB-tagnak (elérhetőség a portán), vagy nevelőtanárnak! Emellett mindenkit kérünk arra, hogy ha akár pár percre is üresen hagyja a szobáját, az ajtót zárja be, mivel ezzel nagymértékben csökkenthetőek a besurranó tolvajlások. Amennyiben idegent láttok a szinteteken, bátran kérdezzétek meg, hogy ki ő és mit vagy kit keres, és ha nem idevaló, ki kell kísérni a Házból!

Koleszdíj

A következő havi kollégiumi díjat a szokásoknak megfelelően a második héten kedden és szerdán – azaz november 13-án és 14-én – tudjátok befizetni az Igazgatói irodában 7:30 és 17:00 között kollégiumi belépővel (a késés még mindig +500Ft).

Pályázati Csoport

A köröknek nyújthat segítséget az újonnan megalakult Pályázati Csoport, mely összegyűjti a pályázati kiírásokat, és segít megírni őket azoknak, akiknek szükségük van rá.

Nyári Tábor

Az idei Nyári Tábor színhelye az egertardosi sporttábor volt. Itt, távol a világ zajától (még térerő sem volt) próbáltak meg a résztvevők megoldást keresni a kollégium jelenleg legfontosabb kérdéseire, problémáira. A szekcióbeszélgetéseken megvitatták, hogy hogyan lehetne a különböző hétközi bulik látogatottságát növelni, hangulatát javítani, mit lehetne tenni a Ház nagyobb biztonsága érdekében (itt merült fel egyébként a SchönherzŐrség ötlete is). Szó volt a Szakkollégium és körök, illetve az átlagos kollégista viszonyáról, és megpróbáltak megoldást keresni arra is, hogy vajon mivel lehetne a kollégistákat jobban motiválni, hogy szabadidejük egy részét valamely kör tagjaként töltsék. A beszélgetések után meghallgathattuk a reszortok beszámolóit, majd végül átadásra kerültek az idei ÁB-k is.

Beköltözés

A korábbi évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődésnek örvendett a gólyabeköltözés (ld. Népszabadság). A gólyáknak átlagosan 51,42 másodpercébe telt a különböző állomásokat végigjárni, ami lényeges javulást mutat a tavalyi eredményhez képest. Minden beköltözőnek gratulálunk!

Felújítások

Az EHK-hoz tavaly benyújtott pályázaton nyert pénzből sikerült 5 új, az eddigiekhez hasonló teljesítményű főzőzsámolyt venni. Ennek köszönhetően mostantól minden nagykonyhában (3., 7., 11. emelet) két zsámoly található. Ugyanebből a keretből várható még székek és/vagy asztalok beszerzése is a tanulókba.

Az idei pályázaton nyert pénzből fogják majd felújítani a kollégium TV hálózatát is, amint a megfelelő árajánlatok az RF vezetőihez megérkeznek.

Hála a BSS-nek, vannak újra szintTV-k, amikre lehet pályázni. Az igényeket írásban kell benyújtani két példányban a 606-os szobában.

KGy

A tavaszi Küldöttgyűlésen a küldöttek határozatának megfelelően idén ősszel is lesz KGy. Időpontja: november 8., csütörtök 19:00, helyszín a földszinti nagyterem. A várható témák: bentlakások, SzMSz-ek, Fegyelmi szabályzat.

Közösségi helyiségek

Idén nem csak az évfolyamoknak, hanem a köröknek is pályázniuk kellett a lakószinteken lévő helyiségekre. Elsősorban szintközösségek és körök kaptak klubot, de idén még a nagyobb