Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Impresszum

Egy szigorlat utáni állapot

Öregdiák találkozó

Az Impulzus következő száma az OHV-szám lesz.

IHV

Túlélési útmutató

Ultimate levlista-guide

A liftben

"Már két hete kereste tekintetével a lányt."

Baleset

"A minap elütöttek egy kislányt a kolesz előtt."

Étkezés a környéken

Ivással-evéssel egybekötött beszélgetésre felettébb alkalmas helyek mindenütt.

Kolesz rövid hírek

SchönherzŐrség

A tavasszal indult lopási hullámot úgy tűnik, a SchönherzŐrség segítségével sikerült visszaszorítanunk. Ennek ellenére ha bárkinek eltűnik valamije, vagy a szint közös tulajdonát (pl. mikro) emelik el, mindenképpen szóljatok az ügyeletes KKB-tagnak (elérhetőség a portán), vagy nevelőtanárnak! Emellett mindenkit kérünk arra, hogy ha akár pár percre is üresen hagyja a szobáját, az ajtót zárja be, mivel ezzel nagymértékben csökkenthetőek a besurranó tolvajlások. Amennyiben idegent láttok a szinteteken, bátran kérdezzétek meg, hogy ki ő és mit vagy kit keres, és ha nem idevaló, ki kell kísérni a Házból!

Koleszdíj

A következő havi kollégiumi díjat a szokásoknak megfelelően a második héten kedden és szerdán – azaz november 13-án és 14-én – tudjátok befizetni az Igazgatói irodában 7:30 és 17:00 között kollégiumi belépővel (a késés még mindig +500Ft).

Pályázati Csoport

A köröknek nyújthat segítséget az újonnan megalakult Pályázati Csoport, mely összegyűjti a pályázati kiírásokat, és segít megírni őket azoknak, akiknek szükségük van rá.

Nyári Tábor

Az idei Nyári Tábor színhelye az egertardosi sporttábor volt. Itt, távol a világ zajától (még térerő sem volt) próbáltak meg a résztvevők megoldást keresni a kollégium jelenleg legfontosabb kérdéseire, problémáira. A szekcióbeszélgetéseken megvitatták, hogy hogyan lehetne a különböző hétközi bulik látogatottságát növelni, hangulatát javítani, mit lehetne tenni a Ház nagyobb biztonsága érdekében (itt merült fel egyébként a SchönherzŐrség ötlete is). Szó volt a Szakkollégium és körök, illetve az átlagos kollégista viszonyáról, és megpróbáltak megoldást keresni arra is, hogy vajon mivel lehetne a kollégistákat jobban motiválni, hogy szabadidejük egy részét valamely kör tagjaként töltsék. A beszélgetések után meghallgathattuk a reszortok beszámolóit, majd végül átadásra kerültek az idei ÁB-k is.

Beköltözés

A korábbi évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődésnek örvendett a gólyabeköltözés (ld. Népszabadság). A gólyáknak átlagosan 51,42 másodpercébe telt a különböző állomásokat végigjárni, ami lényeges javulást mutat a tavalyi eredményhez képest. Minden beköltözőnek gratulálunk!

Felújítások

Az EHK-hoz tavaly benyújtott pályázaton nyert pénzből sikerült 5 új, az eddigiekhez hasonló teljesítményű főzőzsámolyt venni. Ennek köszönhetően mostantól minden nagykonyhában (3., 7., 11. emelet) két zsámoly található. Ugyanebből a keretből várható még székek és/vagy asztalok beszerzése is a tanulókba.

Az idei pályázaton nyert pénzből fogják majd felújítani a kollégium TV hálózatát is, amint a megfelelő árajánlatok az RF vezetőihez megérkeznek.

Hála a BSS-nek, vannak újra szintTV-k, amikre lehet pályázni. Az igényeket írásban kell benyújtani két példányban a 606-os szobában.

KGy

A tavaszi Küldöttgyűlésen a küldöttek határozatának megfelelően idén ősszel is lesz KGy. Időpontja: november 8., csütörtök 19:00, helyszín a földszinti nagyterem. A várható témák: bentlakások, SzMSz-ek, Fegyelmi szabályzat.

Közösségi helyiségek

Idén nem csak az évfolyamoknak, hanem a köröknek is pályázniuk kellett a lakószinteken lévő helyiségekre. Elsősorban szintközösségek és körök kaptak klubot, de idén még a nagyobb