Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Téli nap – és ami azóta történt

A programban többek között szerepelt a kollégiumi körök költségvetés- és repiigényeinek elbírálása, valamint több, a közösséget érintő témával foglalkozó előadás.

Aranyásó Filmklub

Közösségi igényre adott közösségi válasz

Interjú Soós Istvánnal, az InfoSite egyik szerkesztőjével. "Szerintem az InfoSite egyik nagy problémája ugyanaz, mint a felsőoktatásé általánosságban manapság: a tömegképzés vagy elitképzés dilemmája."

Csiszár László (Tsiszi)

A Kertész Kutyája

10 éves a Villamosmérnöki Kar

after@all: a.c.i.d.

Érdekes hangzások, különös gitárbontások, zúzós riffek, sokszínű ének, elektronikus eszközök használata és biztos zenei tudás.

Schönherzes szobahelyzet

Kupagyőztes csapatok 1972 – 2001

1440 perc a gép mellett

"... avagy mégis tudnak a BME-sek programozni?"

Varga István, III. info

Már elsős korom óta foglalkozom a Dékáni Hivatalban adminisztratív ügyekkel. Ennek kapcsán kerültem a HK közelébe is, ahol a Tanulmányi Csoporthoz csatlakoztam. Én tartom karban a választható és doktorandusz tárgyak adatlapjait, és képviselem a karunkat a Természettudományi Kar Kari Tanácsában. Részt vettem a KTVSz kialakításában, és az OHV bizottság munkájában. Az Impulzus szerkesztőjeként a hallgatókat érdeklő aktuális témákról írok cikkeket. Ezenkívül segítek a kari órarend elkészítésében, az ütemezést hallgatói szemmel igyekszem barátságosabbá tenni, különös tekintettel a keresztféléves órák beosztásának racionalizálására.

Másodéves korom óta igyekszem segíteni az alsóbb évfolyamra járókat, főleg az elsősöket, hiszen sokszor jól jöhet egy felsőbbéves tapasztalata. Úgy gondolom, hogy ilyen helyzetekben eddig is mindig megkereshettetek.

Munkám során sok problémával találkoztam már, és az eddig szerzett tapasztalataimat főleg arra szeretném felhasználni, hogy ahol tudok, ezeken javítsak. Arra törekszem, hogy az adott probléma egyszeri megoldásán túl általános esetekben is használható módszereket találjunk, hiszen felesleges erőpocsékolás, ha több embernek, esetleg több évfolyamnak kell ugyanazokkal a nehézségekkel szembenéznie, mert mindig csak átmeneti megoldások születnek.

Köszönöm, ha szavazatotokkal támogattok céljaim megvalósításában.

E-mail cím: vistvan@inf.bme.hu