Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Hallgatói Képviselet 1999/2000

Am-I-disturbing-you.com

Kármánosok, figyelem!

A Szakkoli féléve

A konferencián szóban is mindenki mondott egy pár szót az eddigi tevékenységéről. Néhányan még Powerpointos előadást is vállaltak.

A szépirodalomtól a távoli jövőig

A magyar kép alá is kellett felirat, valamint a bejátszásokat felkonferáló Kudlik Júliának is el kellett készíteni a szövegeket. Minden egyes percnyi Deltával minimum egy órát dolgoztam, és nem csak én foglalkoztam vele. Egy nagyon érdekes és sajátos műfaj, de mindenkit óvok tőle.

Levlistára jött:

Nylonzacskó-pukkasztás az Interneten

Aki kicsit is ért a Flash-hez, tudja, hogy egy ilyen játékot összerakni maximum félnapi munka, egy kis animáció meg néhány hang, hogy azért kicsit változatos legyen, plusz minimális programozás ActionScript-ben.

Diktatúra

"Mondom dobd el!"

Ballada

"Ifjonti szíve emésztő lánggal ég..."

Egy műegyetemista kalandjai falun

A Villany Szakest Házirendje

1. A Villany Szakest a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara Hallgatóinak rendezvénye.

2. A Szakest mindenkori Elnöke a Szakest korlátlan ura.

3. A Szakest Elnöke a Szakest időtartamára Háznagyot nevez ki, aki gondoskodik a Szakest lebonyolításának zavartalanságáról, valamint kinevezi a Krónikást, akinek feladata a Szakesten történő események rögzítése.

4. A Szakest folyamán a Szakest Elnöke tisztségét bárkire átruházhatja.

5. A Szakest során bármilyen tisztségviselőt csak az Elnök jelölhet ki.

6. A kulturált viselkedésen túl mindenki számára kötelező a pontosság. Az asztaltól felállni csak a Szakest Elnökének engedélyével lehet. Szókérés kézfeltartással és hangos "Vocem preco!" felkiáltással történik. A Szakest Elnöke a szót "Habeas"-szal adja meg vagy "Non Habeas"-szal utasítja vissza. A Szakest Elnöke a szót bárkitől megvonhatja.

7. A hangerő indokolatlan felfokozódása esetén bárki "Silentium!" felkiáltással csendet kérhet. Ilyen esetben mindenki köteles hangoskodási kényszerét visszafogni.

8. A Szakesten köteles mindenki a hallgatóság többsége által óhajtott, vegyileg kimutatható alkoholtartalommal rendelkező nemes itallal torkát öblögetni (most: SÖR).

9. A Szakesten italt fogyasztani csak az Elnök engedélyével lehet.

10. Az Elnök által elrendelt általános EKS esetén minden résztvevő köteles magához venni egy nem üres ivóalkalmatosságot és az "A jó lovas..." kezdetű nótára annak tartalmát fenékig üríteni.

11. Mindazok, akik a hallgatóság többségével nem értenek egyet a Szakest italát illetően, a Szakest elején az Elnöknél alkoholimpotenciát, illetve enyhébb esetekben sörimpotenciát jelenthetnek be.

12. Felszólalás esetén a helyes megszólítás: "Mélyen Tisztelt Villamosmérnöki és Informatikus Alapító Szakest, Tisztelt Elnök Úr, Csodálatos Háznagy, Tisztelt Védnök!" Az egyéb címek a Szakest időtartalmára eltöröltetnek!

13. A Szakest folyamán a helyeslést tapssal és hangos "Vivát!" felkiáltással, a nemtetszést pedig egyéb jól hallható hangjelzéssel köteles mindenki kifejezésre juttatni.

14. A nőnemű élőlényeket és az esetleges lányokat formális veszélyeztetettség megszüntetése végett a Szakest időtartalmára fiúsítjuk.

15. A Szakesten sértődésnek helye nincs. Mindenki köteles felhőtlen jókedvében a Szakest színvonalát emelni!

16. Mindazok, akik a fentebb felsorolt tizenöt pont bármelyike ellen vétenek, szigorú büntetésben részesülnek. Ezen büntetést a Szakest Elnöke vagy az általa kijelölt személy hajtja végre.

17. Az Elnökség tagjai: a Szakest Elnöke (sötétkék szalag), a Szakest Védnöke (piros szalag), a Szakest Háznagya (világoskék szalag) és a Szakest Krónikása (zöld szalag).

18. Az Elnökségen kívüli tisztségek: Etalon, Konzekvencia, Garatőr.

19. A Konzekvencia feladata a konzekvenciák levonása: az Elnökség által elkövetett baklövések ill. a felszólalók által ejtett orbitális hibák következményének levonása, melynek formáját az Elnök rendeli el. Az ilyen hibákat jól hallható "Konzekvencia!" felkiáltással kötelező jelezni. A hallgatóság köteles a Konzekvencia munkáját a "Sárga pintyőke..." kezdetű nótával segíteni.

20. A kisebb vétkeket mindenki köteles "Vonja le!" felszólítással jelezni, ilyen esetben a vétkező a konzekvenciát maga vonja le a keze ügyében lévő pohár ürítésével.

21. Az Etalon a Szakest hangulatának a fokmérője.

22. A Garatőrök a Szakest tisztségviselőinek poharát és szervezetét védik a kiszáradástól.

23. A Szakest folyamán bárki, aki a Házirend megszegését észreveszi, köteles a vétkező személyt az Elnökségnél feljelenteni, amit a szünetben írásos formában tehet meg.