Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Velencei karnevál

Villanymérnök, villanymérnök...

Árlista

Ne mondja rám senki, hogy nem vagyok elég okos...

Király Dénes (Dezső)

Kollégium és diákotthon

Kollégiumi Küldöttgyűlés beszámoló

"2001. április 24-én ismét összegyűltek mindazok, akik az átlagosnal jobban érdeklődnek a Ház ügyes-bajos dolgai iránt, hogy véleményükkel segítsék a Kollégium ügyeiben illetékes döntéshozók munkáját. Legalábbis ez volt a cél..."

A XXIX. Schönherz QPA eseményei

SZJA

XXXI. Schönherz Qpa

Mentorrendszer

Az együtt töltött idő alatt jó kapcsolatok, szoros barátságok alakulhatnak ki. Ki tudja, még a végén megtalálod azt, amit egész életedben kerestél, és egy másik országban kötsz ki?

Miért? Magyarázattal

Miért van az, hogy ha meglátsz valamelyik BKV járaton egy gyönyörű nőt, akit láthatóan bánt valami, simán el tudsz menni mellette? Visszavonom. Nem lehet egy gyönyörű nő mellett simán elmenni. Ha már azt mondjuk Rá, hogy gyönyörű, akkor nem lehet elmenni mellette simán. Férfiak esetében azért, mert alapból ilyenek, nők esetében mert csak. De gondolj csak bele: adott a gyönyörű hölgy, bánatostul, mindenestől. Már nem mész el mellette simán, ezt megbeszéltük. Igazából foglalkoztat az Ő problémja. Pontosabban az foglalkoztat, hogy vajon mi lehet a problémája. Filózol rajta, alternatívákat kreálsz: "otthagyhatta a barátja?", "meghalhatott valakije?" stb. De aztán visszajutsz oda, hogy elmész mellette simán. Budapesten vagyunk. Itt mindenki elmegy a másik mellett. Simán. Tetszik ez a szó: lehet ízlelgetni, kóstolgatni; van kifejezőereje. Próbáld meg Te is: simán. Az elejét kicsit gyorsabban kell ejteni, aztán bele lehet lassítani; az "á" betűn húzni kell egy kicsit, az "n" betű végét meg le lehet harapni. Próbáld csak meg újra. Simán. Ha úgy tartja kedved, a szó végére felviheted a hangsúlyt is. Ekkor viszont már nem használhatjuk ezt a szót arra, hogy hogyan tudsz itt Budapesten elmenni valaki mellett. Tényleg, visszatérve a kezdeti témára: vannak, akik ezt magukra tudják venni. Mármint, hogy a hölgynek baja van, de mégsem mennek oda, hogy megkérdezzék: segíthetek? Rágódnak rajta. De két-három hónap múlva elfelejtik. Azaz Ők is elmennek mellette simán. (No, itt most fel lehet vinni a hangsúlyt a szó végén, sőt, a fejed is csóválhatod hozzá.) Aztán a következő mellett is. A végén már nem is gondolnak rá. Egyébként elmegyünk mind mellettük. Annak ellenére, hogy gyönyörűek, és bánatosak. Talán ha nem lennének bánatosak, utánuk fütyülnénk; de ilyenkor mégsem tesszük. Simán.

Tallér Tamás