Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Cím nélkül

"Két porszín ruhás alak baktatott a mészkőkavicstól fehér úton."

Impresszum

A Főzelékfaló Ételbár

A sült krumpli kellemes meglepetést okoz, igen ízletesre sikerült. Igaz találtam benne, néhány magot. Magot? He?

Ösztöndíjtábla az 2002/2003 őszi félévre

Tolkien-nap 2004

Idén, a tavalyival egyező helyen és időpontban, január 3-án várnak titeket, valószínűleg ismét rengeteg előadáson, beszélgetésen, filmvetítésen vehettek részt.

Kérlek

Diákközpont

Info Site

Az Info Site pozitív tapasztalatai alapján a villamosmérnököknél, sőt más karokon is megjelent a sürgető igény hasonló tanulmányi oldal készítésére és használatára.

HK news

Halasztott vizsgák – Közvélemény-kutatás – Következő tanév

SPOT fény-képrejtvény!

MAVE

A MAVE (MAgyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesülete, http://www.eestec.bme.hu) az EESTEC (Electrical Engineering STudents European assoCiation, http://www.eestec.org) magyar tagszervezete. Az EESTEC egy 1989-ben alapított nemzetközi diákszervezet, melynek jelenlegi székhelye Svájcban található. Tagszervezetei különböző európai országok diákegyesületei, képviselteti itt magát Anglia, Ausztria, Csehország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovénia, Törökország és Ukrajna is. Az EESTEC célja nemzetközi kapcsolatok létesítése és erősítése, ötletek átadása és a villamosmérnök-hallgatók technikai tudásának kiterjesztése. Az egyesület segíti a hallgatók kapcsolatfelvételét cégekkel, valamint más országok oktatási rendszereivel is.

E célok megvalósítása érdekében az EESTEC és tagszervezetei - így a MAVE is - három fő rendezvénycsoportot szerveznek rendszeresen:

EESTEC kongresszus: a kongresszus évente egyszer kerül megrendezésre (legutóbb Delftben - Hollandia). Ez az EESTEC belső fóruma, az egyesület éves közgyűlése, ahol a szervezet következő évi nemzetközi programját vitatják meg a résztvevők.

Szakmai diákcsere: a MAVE egyik fő tevékenysége. Egy ilyen program keretében 10-15 fős csoport utazik 7-8 napra külföldre, majd egy hasonló létszámú csoport keresi fel Budapestet.
A szállás és ellátás költségét minden esetben a vendéglátó fél állja, a vendégeknek csak a kiutazást és a költőpénzt kell biztosítaniuk. A csere kulturális és szakmai programokat egyaránt tartalmaz, melynek során a vendégek megismerik a fogadó ország kultúráját és iparát is. Legutóbb május végén egy 5 fős magyar csoport Twente-ben (Hollandia) volt.

Workshop: egy tagszervezet által szervezett, nagyjából egy hetes szakmai konferencia, melyen különböző országok több tagszervezetének hallgatói vesznek részt. A szállás és ellátás költségét minden esetben a rendező fél állja, a vendégeknek csak a kiutazást és a költőpénzt kell biztosítaniuk. A workshop egy inkább szakmai irányultságú rendezvény, az előadások, gyárlátogatások általában egy konkrét téma köré épülnek fel. Az utolsó workshop 2000. júniusában volt Cosenzaban (Olaszország) és témája "Internet Improvements" volt.

A MAVE idén egy cserét szervez októberben, melynek keretében német és holland hallgatókat hívunk meg Magyarországra, majd ezt követően mi is kiutazunk Németországba. Ha van kedved segíteni a magyarországi program megszervezésében, szívesen találkoznál külföldi vendégeinkel, vagy lenne kedved kiutazni, akkor gyere el gyűlésünkre (szeptemberben keresd plakátainkat), nézd meg honlapunkat (http://www.eestec.bme.hu), vagy keress meg bennünket elektronikus formában (eestec@sch.bme.hu) vagy személyesen (Schönherz kollégium 11. emeleti klubszoba).