Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Medveczki Gábor (Medu), III. Info.

Sziget 2002 nyár

Kupagyőztes csapatok 1972 – 2001

Behind the tree and under the snow

Music News

Mennyi lesz a tandíjad?

"Minden egyéb hír vagy számítási mód hamis!"

Elnök úr

"... olyan elnökre lenne szükség, aki ezt az áldatlan állapotot megszakítja és konszenzusra képes."

A liftben

"Már két hete kereste tekintetével a lányt."

Véres vasárnap

Míg Ridley Scott látványosan hazafias, minden katonája zubbonyán szembeötlően ott virít a csillagos-sávos lobogó, addig az európai alkotásban összesen két ír zászlót látni a tüntetők kezében.

A futásíjászat múltja és jelene Magyarországon

IAESTE Hungary

Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete (IAESTE - Hungary) a 63 tagországból álló IAESTE magyarországi szervezete, mely 1982-ben kezdte meg működését a Budapesti Műszaki Egyetemen.

A szervezet a BME hat karán képviselteti magát Helyi Bizottsággal, és a Nemzeti Bizottságának székhelye is itt volt. Ez utóbbi már a MTESZ székházban található, miután az Egyetemi Hallgatói Képviselettel többszöri egyeztetés után sem sikerült közös megállapodásra jutnia.

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete teljes egészében hallgatók által működtetett, kiemelten közhasznú, non-profit, politikamentes szervezet. 250 fős tagságunk 16 helyi bizottságba szerveződve végzi munkáját az ország számos felsőoktatási intézményében.

Egyesületünk alapító tagja a Nemzetközi Szakmai Diákszervezetek Közösségének (NSZDK), mely a szakmai diákszervezeteket tömöríti az országban. A Műegyetemi Állásbörze tagja a European Fairs Clubnak (EFC), amely a legrangosabb európai állásbörzéket tömörítő szervezet.

Tevékenységeink

Nemzetközi Csereprogramunk keretében 1982 óta már több mint 2000 magyar diák utazhatott külföldre, hogy valamely cégnél illetve intézménynél a tanulmányaihoz illeszkedő szakmai gyakorlaton vegyen részt. A program kétoldalú cserén alapul: minden kiutazó magyar diákért cserébe egy külföldi diákot fogadunk és foglalkoztatunk.

Magyarország 1999-ben 210 ki-, illetve beutazó hallgatóval a GDP-re vetített listán is előkelő helyet foglal el a tagországok között. Az általunk szervezett gyakorlatokat az egyetemek és főiskolák szakmai gyakorlatként elismerik.

A beutazó külföldi diákokat Egyesületünk nyári programja, a Summer Office fogadja.

Állásbörzék, melyből tavaly 9-et szerveztünk esetenként más-más diákszervezetekkel közösen. A legrangosabb ezek közül a Műegyetemi Állásbörze, amelyet a Budapesti BEST Bizottsággal közösen rendeztünk meg a Budapesti Műszaki Egyetem aulájában, több mint 100 cég és 6000 diák részvételével.

Állásvadász programunk a cégeknek abban segít, hogy megtalálják elvárásaiknak megfelelő új kollégájukat, a diákoknak pedig abban, hogy a diploma megszerzése után céljaiknak és képességeiknek megfelelő álláshoz juthassanak.

A Belső Képzési program segítségével a tagok - az általunk szervezett, illetve tartott - tréningeken és előadásokon megszerezhetik azt a tudást, amely ma már elengedhetetlen a széles látókörű műszaki értelmiség körében. A program személyiség-és képességfejlesztő tréningeket, előadásokat takar, lehetőséget nyújt a kommunikáció, az időgazdálkodás, a vezetéstechnika, az önismeret, a marketing és a csoportépítés ismeretanyagának elsajátítására. Ez a programunk azt is biztosítja, hogy Egyesületünk minél magasabb színvonalon működhessen.

A Szakmai Képzési program egyesületünk átfogó programja, mellyel a mérnökhallgatókat célozzuk meg. Az általunk szervezett gyárlátogatásokkal, konferenciákkal, kiállításokkal, valamint a nemzetközi IAESTE által elismert rendezvények propagálásával a hallgatói, illetve vállalati szféra közti szakadékot kívánjuk áthidalni. Célunk ezzel segítséget adni a felnövekvő mérnök-generációknak, hogy olyan speciális tudásanyaghoz jussanak, ami a mai magyar műszaki felsőoktatás palettáján még nem szerepel megfelelő súllyal.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél részt venni a fenti programok bármelyikének szervezésében, vagy egyszerűen csak érdekel egy diákszervezet működése, akkor keress meg minket!

Címünk:

IAESTE Hungary - Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete

Budapest, Fő u. 68, Tel: 224-1411