Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Há-há! Én már átmentem!

PC-dömping

Jegyosztás SZIF-es módra

Villamosmérnök himnusz

Tóth Bálint

Elmúlt már 18 éves?

Kis hölgyünknek valószínuleg kimaradt az éjszaka, vagy alapból g*ci nevelést kapott, mert alázni kezd: "Mit gondol, miért vártunk már néhány perce itt maga mögött?"

Ismerkedj meg hóhéraiddal!

Tóth András (Tata), II. Info.

(Hogy) az a csodálatos ATX-ház...

Tükör

"Az a jó a vonatban, hogy nem lehet eltévedni."

Mi újság, Hallgatói Gyűlés?

Az elmúlt félévben az új tanterv kapcsán néhány észrevétel merült fel a Hallgatói Gyűlésen. Sajnos idő hiányában nem tudtuk megtárgyalni a problémákat. Ennek ellenére érdekelne, hogy történt-e valami változás ez ügyben.

– Régebben a digitális technika magasabb évfolyamon volt. Tananyagát tekintve viszont nyugodtan lehetett volna korábban is, hiszen áramkörös ismereteket nem nagyon igényelt. Ezt a két dolgot, úgy látszik, sikerült jól összekeverni. Akkori elsőévesek elmondása szerint a mostani tananyag nagymértékben épít olyan ismeretekre, amit csak később fognak tanulni. Nagyon kevesen értik az anyagot, ennek megfelelően az előadás látogatottsága napról napra csökken.

– A számítógépek programozása c. tárgy túl nagy feladatot vállalt fel a C programozási nyelvvel. A C sokkal bonyolultabb, minthogy néhány órában el lehetne mondani. Lehetőségeit tekintve és fizikailag is nagyobb a PASCAL-nál. Ebből adódóan nem várt technikai akadályok is fellépnek. Így pl. a fordítót nem lehet minden gépen elhelyezni. Ha viszont központi gépről fut, nagyon lelassítja a működést – különösen, ha egy tankörnyi embernek van egyszerre fordítási igénye.

Lehetetlen, hogy egy 10 soros programot fél óráig fordítson, s egyetlen hiba miatt újra kell kezdeni. A hibák pedig főleg abból erednek, hogy a hallgatók keverik a PASCAL és a C szintaktikáját.

Talán jobb lenne választási lehetőséget biztosítani, hogy ki melyik nyelvet akarja tanulni – nem pedig kutyulni a dolgokat.

Az akkori elsősök elmondása szerint néha a tanárok is velük együtt tanulták a C-t.

– Valamelyik tavaly őszi Kari Tanács ülésen elhangzott, hogy milyen jó a 2 órás órarendi bontás. Ebből kifolyólag sikerült egy olyan órarendet összeállítani, amelyben a 2 órák szorosan illeszkedve néha még ebédszünetre sem adnak lehetőséget. Ilyen körülmények között az előadások látogatottsága az éhséggel fordított arányban lesz.

Kincses Zsolt