Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Schönherzes szobahelyzet

Életem története

Ajánló

Cím nélkül

RF felújítás

nagyobb csatornaválaszték és jobb képminőség

Ayreon, Star One

Előrebocsátom, hogy a cikket ketten hoztuk össze Szubi barátommal: ki-ki a magának legkedvesebb témáról írt, valamint a teljesség kedvéért született egy áttekintés a többi lemezről és Arjenről.

Újra Kucsera

Húsz PC a Schönherznek

Kocka-magyar szótár, avagy hogyan értsünk meg egy villanykarost

A villanykaros ZH-n pixelről pixelre lemásolja a szomszédja dolgozatát. – "megy a hardcopy."

Örökzöld rántotthús

Indexörömök

Mindenki átérezte már azt a hallatlan megkönnyebbülést, mikor egy kedvesen görbülő osztályzattal véget vetettek a szenvedéseinek. Az ember azt hinné, már nyert ügye van, bekapartatja az indexébe a jegyet és kész. Azt hinné. Később azonban egy-két esetben rájön a delikvens, hogy a jegy megszerzése tartozott az egyszerűbb dolgok közé. Ugyan, – gondolná valami laikus szemlélő, – elmegyek a szobájához, bekopogok, oszt beiratom. Hát persze. Az általánosítás, emberi jogok és természetesen a biztonság kedvéért vegyünk egy olyan tantárgyat, mint alkalmazott agyaggalamblövészet, s legyen hozzá az előadónk Dr. Köd. A lelkes hallgató ugye vizsgadolgozatának kijavítása után tolná tanár tolla alá az indexét, ám rettenet, Dr. Köd negyedórája elment. Sebaj. Van kiírt fogadóórája. Igen. És mikor már tizenhatodszor keresi fel a három fellelhetőségét – persze az egyetem átellenes pontjain –, s láttára egyes munkatársai szeme alatt egy apró ideg kezd el vonaglani, valahogyan kezd időigényessé és meglehetősen idegesítővé válni a dolog. Igen, idegesítővé! Mit csinál ilyenkor az elkeseredett hallgató? Agyában fény gyúl és reménység. Hátha van fakkja annak a szemétmocsokállat... Jólvan!

Folytatom. Szóval. Hát persze, hogy volt. Mikor két nappal később a kezében tartja az indexét, már nem örömöt érez, csak bosszúra szomjazik. És aztán szólok a Jocónak, meg a Tibinek, hogy ha meglátják, akkor hasítsanak ki egy darabot a hátából, és annál fogva akasszák föl a legelső fára, lehetőleg egy termeszdomb felé, és... Igen, beszedtem a piruláimat, maga mocskos disznó! Igen, magát is megölöm, kinyírom! Ha kijutok innen, igen.

nICE