Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Vihar

Hegedű

Impresszum

Valami történik

a poénokat nem lövöm le...

HK News

Ez az új törvény, mely az 1993-ban elfogadott és azóta többször módosított felsőoktatási törvényt váltja fel, alapjában véve megváltoztatja az egész felsőoktatási rendszert, talán legfontosabb részeként az intézmények irányítási mechanizmusát.

HK news

Mi kérünk elnézést!

Számítógépes grafika és képfeldolgozás ZH feeling

Pólódizájn-pályázat

Nyerjetek díjakat!

Gólyatábor-Gólyaszemmel

"Úgy maradtunk volna még!"

Indexörömök

Mindenki átérezte már azt a hallatlan megkönnyebbülést, mikor egy kedvesen görbülő osztályzattal véget vetettek a szenvedéseinek. Az ember azt hinné, már nyert ügye van, bekapartatja az indexébe a jegyet és kész. Azt hinné. Később azonban egy-két esetben rájön a delikvens, hogy a jegy megszerzése tartozott az egyszerűbb dolgok közé. Ugyan, – gondolná valami laikus szemlélő, – elmegyek a szobájához, bekopogok, oszt beiratom. Hát persze. Az általánosítás, emberi jogok és természetesen a biztonság kedvéért vegyünk egy olyan tantárgyat, mint alkalmazott agyaggalamblövészet, s legyen hozzá az előadónk Dr. Köd. A lelkes hallgató ugye vizsgadolgozatának kijavítása után tolná tanár tolla alá az indexét, ám rettenet, Dr. Köd negyedórája elment. Sebaj. Van kiírt fogadóórája. Igen. És mikor már tizenhatodszor keresi fel a három fellelhetőségét – persze az egyetem átellenes pontjain –, s láttára egyes munkatársai szeme alatt egy apró ideg kezd el vonaglani, valahogyan kezd időigényessé és meglehetősen idegesítővé válni a dolog. Igen, idegesítővé! Mit csinál ilyenkor az elkeseredett hallgató? Agyában fény gyúl és reménység. Hátha van fakkja annak a szemétmocsokállat... Jólvan!

Folytatom. Szóval. Hát persze, hogy volt. Mikor két nappal később a kezében tartja az indexét, már nem örömöt érez, csak bosszúra szomjazik. És aztán szólok a Jocónak, meg a Tibinek, hogy ha meglátják, akkor hasítsanak ki egy darabot a hátából, és annál fogva akasszák föl a legelső fára, lehetőleg egy termeszdomb felé, és... Igen, beszedtem a piruláimat, maga mocskos disznó! Igen, magát is megölöm, kinyírom! Ha kijutok innen, igen.

nICE