Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Ülünk a vonaton II.

Kedves DUE!

Huber Krisztián (Mathifou)

Ismét tandíj

Közösségi igényre adott közösségi válasz

Interjú Soós Istvánnal, az InfoSite egyik szerkesztőjével. "Szerintem az InfoSite egyik nagy problémája ugyanaz, mint a felsőoktatásé általánosságban manapság: a tömegképzés vagy elitképzés dilemmája."

A Ház új struktúrája

"It is time to grow up." Hackerek szabadlábon

"...a több ezer fős táborban nem volt egyetlenegy rendfenntartó sem."

Cím nélkül

Kapok szocpontot

"Cumisüvegem csak nekem volt, tizenhét testvéremnek nem jutott."

Bölcs házak

Vers

Kálmán György (Gyuri), IV. Info.

Előző évben a KDJB-ben tevékenykedtem, a HK-ban áprilisban beállt változások miatt május elejétől mint annak elnöke.

Az első nagy munka, ami már az én vezetésemmel történt, az az idei szociális támogatás, lakhatási támogatás és az Esélyt a tanulásra Közalapítvány ösztöndíjára érkezett pályázatok elbírálásának hármasa volt.

Itt nem történtek alapvető változások az előző félévekhez képest, a leadott pályázatok és a támogatásban részesülő hallgatók száma körülbelül ugyanannyi, mint az előző félévekben. Az idei szociális támogatás elbírálásának menetében kisebb változás történt: idén lehetett az előzetesen odaítélt összegek ellen is fellebbezni. Ezzel megszűnt a korábbi évek gyakorlata, ami szerint a fellebbezés nem volt más, mint a hiányok pótlása.

A következő félévekben is az előbbi munkát szeretném végezni, mert sikerült egy gyorsan és kis hibaszázalékkal működő rendszert kidolgozni, amit szeretnék tovább finomítani. Nem tudom azt ígérni, hogy több pénz lesz, mert a szabályok nagyon kis mozgásteret adnak, a keret pedig már évek óta változatlan. Amit szeretnék, az egy gördülékeny és a lehetőségekhez mérten objektív rendszer kialakítása. Ehhez szeretném kérni támogatásotokat.

E-mail: kalmangy@sch.bme.hu