Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Utcanevek nyomában

Zsigmond kiváló tanuló volt, hat év alatt elvégezte a nyolc éves kollégiumot, mindig színjeles eredménnyel. Debrecenben kapta első pénzkereseti lehetőségét is, egy idős bácsinak olvasott fel.

Behind the tree and under the snow

Az utolsó első tollvonás

Főszerkesztői köszöntő helyett

Interjú Dr. Veszely Gyula tanár úrral

Majoros Péter

Köszöntő

Mikor kerestünk egy szervezőt, hogy megkérdezzük, pontosan mi is ez, akkor egy hölgy büszkén húzta ki magát, s mutatott rá melleire, hogy olvassam el a pólóján virító "Őszi Fesztivál" feliratot.

Gyújtsd meg a fáklyát!

Elsősorban egyetemisták vagyunk és a közösségi élet már nem ugyanazt jelenti, amit sok-sok évvel ezelőtt.

Tolkien-nap 2004

Idén, a tavalyival egyező helyen és időpontban, január 3-án várnak titeket, valószínűleg ismét rengeteg előadáson, beszélgetésen, filmvetítésen vehettek részt.

Modern Rapszódia

"Hihetetlenül őszinte, méltóságteljes, csodálatos muzsika."

Péksütemény a Sötétben!

Hangosan csapódik mögöttem a fém ajtó, ahogy kiérek. Megint nem vigyáztam, de most már mindegy. Tényleg hideg van, reszketek végig az úton, de nem kell.

Akcióban a Kórus

November 11-én a Schönherz Kórus megrendezte az első Kultúr Estet az Irodalmi Kör közreműködésével. Sokan meglátogatták a rendezvényt, és azt hiszem, aki eljött, nem bánta meg. A kórus énekét és a zongorajátékokat vers, próza és tánc tette változatosabbá, nem lehet panaszunk a programra. Úgy érzem, egyértelműen megmutatkozott, hogy igény van az ehhez hasonló, hiánypótló kulturális rendezvényekre kollégiumunkban.

December 8-án a Budapesti Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskolában lépett fel a Schönherz Kórus egy meghívásnak eleget téve. A szervezők által hagyományteremtőnek szánt alkalomra végül a várt négy helyett csak kettő kórus ment el: az egyik a miénk volt, a másik a gimnáziumban végzettekből alakult csoport. A mi kórusunk jókedvű, hangulatos, dinamikus dalokra koncentrált, a másik fél egyházi, vallásos énekeket adott elő. A családias hangulatú rendezvényen látszott, hogy a schönherz-esek milyen oldottak is tudnak lenni, ellentétben egy kicsit komolyabb, egyházi neveltetésű társasággal. A mieink nem esnek kétségbe, ha valami nem úgy sikerül elsőre, mint ahogyan a nagy könyvben megírták, elsősorban azért énekelnek, hogy jól érezzék magukat. Kedvesen, vidáman, igazi amatőr módon.

Kósa Ádám, Gyenes Tamás