Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A ház, ahol élünk

HÉV közlekedett Budafokról a körtérig, ott lehetett villamosra szállni. Ebben az időben még igen mostohák voltak itt a körülmények.

Kapitalizmus

Villanykari HKnews

Elképzelhető, hogy egyes tárgyak vizsgaidőpontjai felkerültek a Neptunba már szorgalmi időszak elején, és jelentkezni is lehetett rájuk.

Levelezzünk!

„Szia Kedves Idegen!"

Szép új világ

Szinonim kifejezések: retinaleolvasó, átvilágító, NagyTestvér, ánusz-átmérő-mérő. Miért kell ez nekünk? Miért, kell ez nekünk?

Schönherz 40 éves öregtalálkozó

A hagyományokat felelevenítendő, lehetőség lesz megint "fényesíteni a szoborot".

Téli nap – és ami azóta történt

A programban többek között szerepelt a kollégiumi körök költségvetés- és repiigényeinek elbírálása, valamint több, a közösséget érintő témával foglalkozó előadás.

Orvos-biológus mérnökképzés

Qpa++ – hackelés az MIT-n

>...képzelj el egy akkora és olyasmi épületet, mint a K, és rajta egy akkora kupolát, ami kb. a közepét lefedi. No, ez a Great Dome, amivel messze a leglátványosabb dolgokat művelték.

Papp Tamás (Mozdony)

Műegyetemi Antirasszista Charta

Mi, az Impulzus szerkesztői megdöbbenéssel tapasztaljuk azt, hogy hazánkban az utóbbi időben egyre több a kirekesztő, gyűlölködő és rasszista megnyilvánulás. E jelenségek mellett akkor sem mehetünk el szó nélkül, ha tudjuk, hogy Magyarország lakóinak túlnyomó többsége természetesen nem ért egyet az ezeket elkövetőkkel és a világ sok országában küzdenek hasonló problémákkal. Különösen aggasztónak tartjuk, hogy bizonyos kormánypártok néhány képviselője is hangoztat ilyen nézeteket, kapcsolatot tart szélsőjobboldali csoportokkal. Az Univerzitászok az európai történelem folyamán mindig is a különböző származású kultúrák és egyének találkozási helyei voltak, példát mutatva arra, hogy a másság nem egyszerűen tolerálandó állapot, hanem teremtő érték. Ezért számunkra természetes, hogy különböző földrészek szülötteivel tanulunk, szórakozunk, élünk együtt. Talán ezért is történhetett meg, hogy amikor leközöltük egy diákszíndarab néhány dalbetétének a szövegét, nem gondoltunk arra, hogy a jelenlegi helyzetben azok sértőek lehetnek – az írók és a közreadók szándékai ellenére – az egyetemünkön tanuló külföldi hallgatók egy részére. Így szükségét érezzük az alábbi állásfoglalás nyilvánosságra hozatalának, és egyben felkérünk minden műegyetemi polgárt és közösséget, állami, érdekképviseleti és hallgatói vezetőt, hogy csatlakozzon chartánkhoz.

1., A másságot önmagában is értéknek tartjuk. Támogatjuk azt, hogy külföldiek tanuljanak a BME-n, egyetemünk polgárai minél kiterjedtebb kapcsolatokban vegyenek részt külföldi felsőoktatási intézmények hallgatóival és oktatóival.

2., Elítélünk mindenfajta rasszista, kirekesztő, gyűlölködő nézetet és tettet, fellépünk ellenük.

3., Tiltakozunk a külföldiek, más vallásúak, kisebbségi helyzetben lévő embertársaink mindenfajta hátrányos megkülönböztetése ellen.

4., Elítéljük azokat a fiatalokból álló csoportosulásokat, amelyek "faji" alapon bántalmaznak külhoni vagy hazai polgárokat.

Az Impulzus szerkesztősége