Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

(Hogy) az a csodálatos ATX-ház...

Teaház

Öreg szaki, Új Vár Klub

Gólyabál 2003 – szubjektív élménybeszámoló

Bár idén valahogy nem voltam a szokásos kötekedős hangulatomban, nem szúrt szemet igazán komoly rendezői hiba, valahogy profibbnak tűnt a bál szervezése, mint az eddigi években.

Órarend

Sokat éltél vidéken és nem fejlődött ki az agyad!

Alkotói Pályázat, 2001

A Műegyetemi Sajtóklub által közéleti témában kiírt Alkotói Pályázat eredménye.

Építkezni jártunk

"...amit már most lehet látni az építkezésből, az a két liftakna..."

Szkeptikusok a toll hegyén, avagy az újságírás felelőssége

"...>>egely györgyök<< sokasága fog legördülni a BSc szintű mérnökképzés futószalagjáról..."

Simonyi Károly díjat adtak át

Fesztivál 7

Minden kilenc évvel ezelőtt kezdődött. A kollégium irodalmi érdeklődésű lakói amatőr színtársulatot alapítottak. A társulat több sikeres fellépés után egy országos szintű egyetemi színház-találkozóval lepte meg a Ház lakóit és baráti körét. Az egyhetes programsorozat iránt való nagyfokú érdeklődésen felbuzdulva 1993-ban a találkozó már több művészeti ágat magába foglaló Fesztivál 7-ként került megrendezésre.

A rendezvény elsőrendű célja volt lehetőséget biztosítani a fiataloknak, hogy mérsékelt, számukra is elérhető áron látogathassanak igényes kulturális programokat, megismerjék a hasonló korú színi előadók törekvéseit, munkáját, illetve, hogy kulturált környezetben tölthessék el szabadidejüket.

Az alapötlet immár kilenc éves, de az, hogy egy igen széleskörű fesztivál lett belőle, köszönhető a Kultúr reszort lelkes tagjainak. A szervezők a rendezvény színhelyéül természetesen a kollégium földszinti és első emeleti klubtermeit és körfolyosóit választják, a termeket hangulatos díszítőelemekkel kiegészítve kávéházi, csárdai vagy éppen barokk hangulatot teremtenek a kollégiumnak.