Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

BMGE

Életkép

"Levlistánk gyöngyszemei" sorozatunk bemutatja...

Fakanál – borsos tokány

szép üveges a hagyma, akkor öntsük hozzá a marhahúst. Sózzuk meg! Ne tegyetek bele egyszerre sok sót, mert a szalonna egyébként is sós.

A legutóbbi Qpán Butabi Gájzként indult csapat bemutatkozása

EHK-tükör

Ülünk a vonaton II.

Na, hát kár, hogy mondja, mer ehhez PONT értek! (Majdnem annyira, mint én a csoportelmélethez.) Gondolkozzon már: hát mi történik egy edénnyel, ha kiszívja belőle a levegőt?

Új lehetőségek az űrben

Lézershow, mutatványos, tűztáncosok, óriásfilm, kvízjáték a polgármesterrel, s az elmaradhatatan beszédek.

Életem is kevés, hogy felnyisd szememet...

Vers

Diákközpont

Mi lenne...

Villanykari nóták

Fesztivál 7

Minden kilenc évvel ezelőtt kezdődött. A kollégium irodalmi érdeklődésű lakói amatőr színtársulatot alapítottak. A társulat több sikeres fellépés után egy országos szintű egyetemi színház-találkozóval lepte meg a Ház lakóit és baráti körét. Az egyhetes programsorozat iránt való nagyfokú érdeklődésen felbuzdulva 1993-ban a találkozó már több művészeti ágat magába foglaló Fesztivál 7-ként került megrendezésre.

A rendezvény elsőrendű célja volt lehetőséget biztosítani a fiataloknak, hogy mérsékelt, számukra is elérhető áron látogathassanak igényes kulturális programokat, megismerjék a hasonló korú színi előadók törekvéseit, munkáját, illetve, hogy kulturált környezetben tölthessék el szabadidejüket.

Az alapötlet immár kilenc éves, de az, hogy egy igen széleskörű fesztivál lett belőle, köszönhető a Kultúr reszort lelkes tagjainak. A szervezők a rendezvény színhelyéül természetesen a kollégium földszinti és első emeleti klubtermeit és körfolyosóit választják, a termeket hangulatos díszítőelemekkel kiegészítve kávéházi, csárdai vagy éppen barokk hangulatot teremtenek a kollégiumnak.