Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Nini! Csak nem a Szeptemberi Vizsgaidőszak?

Pondró II.

"Ezúttal a kisfiú az anyjával sétált kézenfogva."

Impresszum

Harminchárom

Túl a harmincon nincs jövőre: túl a harmincon már az van, hogy a francba, tegnap kellett volna.

Száz év cikkei két órában

Tudta például a kedves olvasó, hogy a Műegyetemen a zsidótörvény bevezetésekor külön akarták választani az egyetemi előadótermeket zsidó és nem zsidó ülőhelyeket tartalmazó részekre? Ismeri a két világháború között aktuális divatot?

Igen, de...

Köszöntő

Mikor kerestünk egy szervezőt, hogy megkérdezzük, pontosan mi is ez, akkor egy hölgy büszkén húzta ki magát, s mutatott rá melleire, hogy olvassam el a pólóján virító "Őszi Fesztivál" feliratot.

Szakválasztás

Impresszum

A liftben

"Már két hete kereste tekintetével a lányt."

A Dékán Úr köszöntője

Tisztelt Belépő Kollégák!

Mindenek előtt szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy felvételt nyertek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karára és ezzel beléptek Egyetemünk polgárainak sorába. E köszöntés kettős értelemben is különös hangsúlyt kap napjainkban. Egyrészt a mérnöki szakmák között a Karunkon oktatott villamosmérnöki és informatikai tématerület a legnépszerűbbek közé tartozik, ezért bekerülni már önmagában is szép teljesítmény; másrészt az ország jelenlegi, kibontakozás előtt álló gazdasági helyzetén – meggyőződésünk szerint – csak a hozzáadott érték növelése és az értéktermelés bővítése segíthet, ennek megszervezése és végrehajtása pedig éppen azokra a fiatal szakemberekre vár, akik az elkövetkezendő években fejezik be tanulmányaikat az egyetemeken – köztük a mi Karunkon is. Nemes és nagy feladat előtt állnak tehát azok, akik 2000-ben kezdik el tanulmányaikat a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán: aktív szereplői lehetnek – és bízunk benne, hogy lesznek – az ország gazdasági fejlesztésének, és sajátos szakmai ismereteikkel hozzájárulhatnak az oly sokat emlegetett "információs társadalom" létrehozásához.

Mindezt persze megelőzik az egyetemi tanulmányok és a diákévek, melyhez sok sikert és fiatalos jókedvet kívánok.

Budapest, 2000. július

Dr. Pap László
dékán