Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Világkép

A nyomogatós gyalogátkelőhöz közeledve látja, hogy a madzagnál fogva lóg a levegőben a nyomogatós doboz.

ARTulcsapás

Bolt++

"A "Hogyan legyünk gazdagok?", a "Sikeres élet titkai" és a "Hogyan érveljünk gyorsan és hatásosan?" című munkák bestsellerek lettek, íróik pedig egycsapásra meggazdagodtak. Az Impulzus sem maradhat ki ebből az üzletből, így egy tanulmányt készítettünk..."

Kedves olvasóink, GTK-s, VIK-es, TTK-s hallgatók!

Gyomornyugodva aztán helyet, időt, lehetőséget, munkaerőt engedett, hogy mindannyiunk örömére egymás után 3-5-7-szer összeeresszük szerkesztőségeinket, megismerhessük egymás idióta szokásait, megtudjuk néhányunk féltve őrzött titkát, veszekedjünk arról, mi miért jó, és ez önmagában miért a legnagyobb baromság, amit valaha hallottunk.

Ösztöndíj

Hogyan nyerjünk Schönherz Qpát öt arcpirítóan egyszerű lépésben?

Kivesszük, betesszük.

Beszámoló az ACM programozási versenyről

Rövid hírek házunk tájáról

Y2K

"...nem február 29."

EHK-Tükör

A Dékán Úr köszöntője

Tisztelt Belépő Kollégák!

Mindenek előtt szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy felvételt nyertek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karára és ezzel beléptek Egyetemünk polgárainak sorába. E köszöntés kettős értelemben is különös hangsúlyt kap napjainkban. Egyrészt a mérnöki szakmák között a Karunkon oktatott villamosmérnöki és informatikai tématerület a legnépszerűbbek közé tartozik, ezért bekerülni már önmagában is szép teljesítmény; másrészt az ország jelenlegi, kibontakozás előtt álló gazdasági helyzetén – meggyőződésünk szerint – csak a hozzáadott érték növelése és az értéktermelés bővítése segíthet, ennek megszervezése és végrehajtása pedig éppen azokra a fiatal szakemberekre vár, akik az elkövetkezendő években fejezik be tanulmányaikat az egyetemeken – köztük a mi Karunkon is. Nemes és nagy feladat előtt állnak tehát azok, akik 2000-ben kezdik el tanulmányaikat a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán: aktív szereplői lehetnek – és bízunk benne, hogy lesznek – az ország gazdasági fejlesztésének, és sajátos szakmai ismereteikkel hozzájárulhatnak az oly sokat emlegetett "információs társadalom" létrehozásához.

Mindezt persze megelőzik az egyetemi tanulmányok és a diákévek, melyhez sok sikert és fiatalos jókedvet kívánok.

Budapest, 2000. július

Dr. Pap László
dékán