Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

25 éves jubileumi KSZK-s találkozó

Vásárhelyi kolesz

Ha szerencséd (illetve peched – nézőpont kérdése) van, kaphatsz építős szobatársat is. Én élveztem, egyrészt jól kijöttem vele, másrészt betekintést kaphattam a gépen túli világba.

"Célunk az, hogy az emberek jól érezzék magukat"

Sok a várakozási idő, ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni. Jelenlegi kapacitásunk a maximális, három nagy és három kicsi szendvicssütőt használunk, folyamatosan van kenyér a sütőben, folyamatosan készítjük a szendvicseket.

A Villanykar új virágai

Az ösztöndíjosztás esetleges új elveiről

Jelenleg az ösztöndíjtábla elkészítése során egyetlen ösztöndíjtábla készül és minden csoportban meghatározzuk azt az átlagot, amit meghalad a hallgatók bizonyos része (tavaly ez volt az említett 52-53%).

Felsőoktatási Tankönyv- és Szakkönyvvásár

Budavári Schönherz Stúdió

Bemutatkozik a szaunakör

"Háromszor érdemes bemenni a szaunahelységbe."

Csak hogy tudjátok...

Virgin Steele

"For best result play at maximum volume!"

Szakmai rejtvény

Na, ilyen is régen volt már az Impulzus hasábjain. Szándékaim szerint és kellő érdeklődés esetén ősztől rendszeresen jelentkezne ez a rovat; ez most csak főpróba. A nyeremények viszont valódiak: az egyes kérdésekre helyes megfejtést beküldők között a résztvevők számától függő mennyiségű Sport szeletet sorsolunk ki. Fugyulim! Felszólít! Aki mindhárom kérdésre helyes megoldást ad, az szinte magáénak tudhat egy nagy tábla Boci csokit. Pályázni nem csak villanykaros hallgatóknak szabad – oktatók és külsősök tippjeit is örömmel fogadjuk.

A hosszúra nyúlt bevezető után lássuk a kérdéseket!

1. Egy agyonhasznált fejhallgató kábele kontakthibás, és bizonyos állásban sávszűrőként viselkedik: a magas hangokat kicsit, a mélyeket teljesen levágja. Miket mondhatunk el a kontakthiba jellegéről és a magnó fejhallgató-kimenetéről?

2. A Windows rendszerfüggvényei miért működnek teljesen másképp, mint ami dokumentálva van? Na jó, erre lehetetlen lenne válaszolni, így inkább legyen más a kérdés! Adott egy 8-szoros Creative IDE CD-ROM (mode 4, 32 bit stb.), mely egy 486-os alaplapból átkerült egy Celeron-366 mellé. Azóta audio-CD grabelésekor kb. 2-3 másodperc leszedése után kiakad, a 15 másodperces time-out leteltekor reset-eli magát, majd kezdi előlről. Nagy számú meghajtóprogramot kipróbálva mindegyikkel csak a fenti 0,1-szeres olvasás megy, a BIOS különböző sebességeit minimálisra véve is. Ja igen, file-okat hibátlanul olvas a drive. Mi lehet a probléma?

3. Mire jó egy floppylemez eredeti funkcióján kívül? Itt a legötletesebb és a legtöbb alkalmazást beküldőt külön is értékeljük.

A megoldásokat az impulzus@impulzus.sch.bme.hu címre küldhetitek, vagy papíron az Sch. 417-es fakkjába adhatjátok le. Ha esetleg valamelyik kérdéshez plusz információra lenne szükségetek, azt szintén itt kérhettek.

Döme