Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Téli Tábor 2003

Subject: Popper

WLAN

36. Magyar Filmszemle

Tavaly a Filmszemlén jó filmeket láttam. Idén nem. Idén szórakoztató filmeket láttam. A világ változik, és már a celluloid sem örök.

Túlélési útmutató

Impresszum

Pólódizájn-pályázat

Nyerjetek díjakat!

Kultúra?

Magyarázat

Sugárzás, még ma is

mplayer

Ne vegyetek új monitort, mert drága, és mind rossz!

Adóigazolás

Kedves adóalanyok! Elérkezett az ideje, hogy számot adjatok jövedelmeitekről állam bácsi felé. Korábban az ösztöndíj adómentesnek számított, s akinek más jövedelme nem volt, annak bevallást se kellett készítenie. 1992-től azonban gyökeresen megváltozott a helyzet. Az ösztöndíj után az adót ezután sem kell megfizetni, mert az erre eső részt elengedik. Azonban így a többi adóköteles jövedelmetek magasabb sávba emelkedik.

Hogy az adóbevallásotokat szabályosan elkészíthessétek, a Dékáni Hivatalban 1993. január végéig mindenkinek elkészítik az ösztöndíjáról szóló igazolását. De csak annak adják oda, aki azt kéri. Ezért akinek szüksége van rá, az fáradjon be érte.

Lényeges kérdés, hogy mivel az ösztöndíjkifizetések időpontjai csúszni szoktak, a kifizetés időpontja számít az adózás szempontjából. Tehát mivel az 1993 januári ösztöndíjakat már 1992 decemberében felvettétek, ezért azt a '92-es évhez kell számítani.

Mindenkinek további boldog új évet és kellemes adózást kívánok!

Ten Queue