Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Pólódizájn-pályázat

Nyerjetek díjakat!

20 éves a PC

"Becsapjuk magunkat azzal, hogy mennyi minden újat tud a gépünk, pedig pont a PC-nek köszönhetjük, hogy ennyire lemaradtunk."

Játék

A játék célja az, hogy minél pontosabban megtippeljétek, hogy egy adott zh-n/vizsgán a résztvevők hány százaléka megy át. Direkt megbukni nem ér!

Zsíros margarin

Köztársaság!

Kosárlabda

Jó ez így?

Élő olimpikon

Sporthírek

Valami történik

a poénokat nem lövöm le...

Eltévedni jó dolog

Október végén eltévedésre szólító plakátokkal találkozhattunk a Schönherzben. Gondos elolvasás után egy Rám-szakadékba vezető túrára való meghívássá alakult át... Ennek kapcsán beszélgettem Menyussal (polgári nevén Vidra Zsolttal), a túrakör vezetőjével.

- Mikor alakult a túrakör és mi a célotok?

- A túrakör már régi hagyományokkal rendelkezik. Már akkor is működött a kollégistáknak túraszervezés, amikor a régi kollégiumban voltunk. A következő nagyobb túrás dolog a koleszon belül a Laokoon túracsoport volt, akikkel kiskoromban párszor együtt is túráztam. Ez a csoport nem kizárólag a koleszra orientálódott, de a régi Vakondok évfolyamból sokan benne voltak, nagyon hangulatos kis túrákat szerveztek.

Az elődömnél kialakult egy kisebb csoport, akik rendszeresen jártak túrázni. Van egy frankó honlapjuk is, amit el lehet érni a DSK webről. (Sajnos ezt még nem frissítettem.) Tavaly kaptam meg a kört és rögtön el is mentünk egy teljesítménytúrára a Mátrába, kb. 8-an.

A célunk? Az, hogy jól érezzük magunkat. Kint legyünk a természetben, élvezzük a hétvégét, egy kis fáradtság árán eljussunk érdekes helyekre.

- Hogyan zajlik egy ilyen túra?

- Kitalálom, mikor és hova menjünk, erre az évre már van néhány terv. Aztán kiplakátoljuk - remélem, mindenki olvassa a plakátokat, mert egész jól sikerülnek. J Az adott reggelen találkozunk, tömegközlekedési eszközzel eljutunk a kiindulópontra és uccu neki, irány a természet. Mindenki hoz magának kaját, piát, csak az útiköltséget kell fizetni (ez kb. 500 Ft összesen). Útközben, a fáradtságra és időre való tekintettel eldöntjük meddig megyünk. Végül este fáradtan, de egy élménnyel gazdagabban aludni térünk. Október végén a Rám-szakadékhoz mentünk, érintve Dömöst és Dobogókőt.

- Hány ember van benne a körben és hány embert mozgattok meg vele?

- Igazából hárman vagyunk. A mostani túrán kb. 15-en vettünk részt a Banálisosokkal együtt. De remélem, minél többen jönnek majd. Szerintem nem érdemes kihagyni. Esetleg a propagandán kell majd egy kicsit javítanunk...

- Lehet-e tudni valamit a következő túrákról?

- Nem, titok!! Na jó, legközelebb Fort Monostorba megyünk, Közép Európa legnagyobb erődrendszerébe és ez is csak kb. 700Ft lesz, szóval gyertek! Lesz egy hótúránk várfoglalással, meg eltévedéssel. Megnézzük a Csóványost, merthogy onnan nincs kilátás, az tuti, de szépek a fák. Nyáron pedig jó lenne egy 3-4 napos vándortábort összehozni.

Bacsi