Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Szakkollégiumok találkozója – Tőserdő 2003.

Nem egyszerű megfogni, hogy mi a közös ezekben a közösségekben, amelyek ilyen sokféle szakterületről érkeztek. A szakkollégium fogalmának definiálása szinte örök téma a szervezetek között, ebben a tekintetben egy alapkő a közel tíz éve lefektetett szakkollégiumi charta.

Túlélési útmutató

Szakmai Könyvtár

A villamosmérnöki és informatikai szakkönyvek mellett katalógusok és szakfolyóiratok is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Félévkezdő előadás a BME egyik karán

A Kör – Fikció vagy valóság?

E!

Közösségi igényre adott közösségi válasz

Interjú Soós Istvánnal, az InfoSite egyik szerkesztőjével. "Szerintem az InfoSite egyik nagy problémája ugyanaz, mint a felsőoktatásé általánosságban manapság: a tömegképzés vagy elitképzés dilemmája."

FeCat (Vasmacska Yacht Club)

Másnapra virradtunk

Az elnyomott kistestvér

Fegyelmi Határozat

A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának fegyelmi bizottsága M. Z. egyetemi hallgató fegyelmi ügyében az 1999. október 6-án megtartott fegyelmi tárgyaláson meghozta és kihirdette az alábbi határozatot.

A fegyelmi bizottság az 1993. évi LXXX. törvény 37. §-ába ütköző magatartása miatt vétkesnek találta és fegyelmi büntetésként a Hallgatói Fegyelmi Szabályzat 2.1.c. pontja alapján kettő évre eltiltás a tanulmányok folytatásától fegyelmi büntetéssel sújtja.

Iratkozhat a 2001/2002. tanév 1. félévére 2001. szeptember 3-7. között.

Külön kérelem és erre vonatkozó határozat nélkül mentesül a fegyelmi büntetés hatálya alól a fegyelmi büntetés lejártával.

A határozat a mai napon jogerőre emelkedett, mivel fellebbezési jogáról lemondott.

Indoklás

Az eljáró fegyelmi bizottság az 1999. október 6-án tartott fegyelmi tárgyalás során elhangzottak és a bemutatott dokumentumok alapján megállapította, hogy fent nevezett 1999. szeptember 2-án az Elektromágneses terek c. tárgyból a vizsgán illetve szeptember 3-án a Hálózatok és rendszerek szigorlaton nem jelent meg, az indexbe beírt elégséges osztályzatok hamisak.

A Bizottság súlyosbító körülményként vette figyelembe azt, hogy a hamisítás két tárgyból történt.

A Bizottság enyhítő körülményként vette számításba, hogy fent nevezett a csalás tényét vita nélkül elismerte és láthatólag nem volt tisztában tettének súlyosságával.

A Bizottság a fentiek alapján döntött a rendelkező rész szerint és nem alkalmazta a legsúlyosabb büntetést (végleges kizárás).

Budapest, 1999. október 7.