Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Pondró II.

"Ezúttal a kisfiú az anyjával sétált kézenfogva."

Futura non est*

Múltkor visszamentem Anya 2-be. Ott lettem, ahogy ti mondanátok, születtem. Nem volt semmi nagy gond, csak nem tetszett a fülem.

Boldog születésnapot, J.R.R. Tolkien!

Füzessy Tamás, a Társaság egyik alapítója beszélt a nyelvek közötti különbségekről, "nyelvjárásokról", a helyesírási szabályokról, kalligráfiáról, elmondta az ékezetesítés és a toldalékolás mikéntjeit, és mindezt meglepően sok példával és fordítással illusztrálta – akárcsak egy idegennyelvi órán.

ARTulcsapás

Cím nélkül

25 éves jubileumi KSZK-s találkozó

Abszurd

"Elnézést, de kihívhatnám egy játszmára?"

ITsecurity workshop

Spanyol kollégánk volt még rendkívül vidám több liter sangria elfogyasztása után, mikor is bemutatta: egyszerre két pohárból is lehet inni az optimális hatás elérése érdekében.

HK news

"Nézegessétek gyakran"

Vodafo?? NE!

Új EHK elnök?

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája május első hétvégéjén vezetőképzőt szervezett több szekcióban. Mára már szinte hagyománnyá vált, hogy a vezetőképzőn résztvevők egy HÖOK Adatbankkal (is) gazdagabbak lesznek a tábor végére, mely "hallgatói szeveződések számára kíván segítséget nyújtani azzal, hogy [...] csokorba gyűjti azoknak a szervezeteknek és intézményeknek a legfontosabb adatait, amelyekkel a hallgatói önkormányzatok [...] mindennapi feladataik során leginkább kapcsolatba kerülhetnek." Ez önmagában dicséretes elgondolás. Azonban a megvalósítás hagy némi kívánnivalót maga után.

A szerkesztők maguk is elismerik az előszóban, hogy becsúszhattak "apróbb tévedések". A vezetőképzőben többen jelezték, hogy bizony el van írva az intézmény címe, hibás itt-ott néhány adat. Mi erre már csak hanyagul legyintettünk, mondván, hogy nálunk egy egész kar hiányzik...

De nézzünk bele részletesebben, mi minden érdekességet tudhatunk meg eme kiadványból.

A kormány szavát "vívő" viszi (így hosszú í-vel), az FM sajtószóvivője "Várkonyi Balász". Meglepve tapasztaltuk, hogy a HÖOK elnöke, Kucsera Tamás "Kucser"-ra magyarította családnevét. (Az hagyján, hogy más, számukra ismeretlen emberek neve rosszul van leírva, de amikor egy HÖOK kiadványban hibásan szerepel a HÖOK elnökének neve, az már több, mint kellemetlen.)

Mint már megtudtuk a BME-n jelenleg 7(!) Kar található. A Természet- és Társadalomtudományi Kar dékánja Dr. Csont Gyula (A TTK jelenlegi dékánja: Dr. Keszthelyi Tamás, a volt TTTK dékánját Csomb Gyulának hívták). Hogy Dr. Pap László, a VIK dékánja megkapta a neki már szinte kijáró két p-t a neve végén, azon már meg sem lepődünk. [Pap Lászlópp? - Tom]

A társadalmi szervezetek és a sajtó után a HÖOK elnökségi tagok névsorát vehetjük szemügyre. Két BME-s is szerepel közöttük, az egyikük ugyan kissé átkeresztelt formában, de a lényeg hogy ott vannak. Sőt! Még e-mailt is írhatunk nekik. Nagy Péter Lehel e-mail címe: "<hyperlink mailto:lehel@sc.bme.hu>". Persze vannak még érdekes email címek, pl. "<hyperlink mailto:diakbank@gold>. Uni-miskolc.hu". A web-es címek pedig rendre "http:\\www"-vel kezdődnek. [Backslash, érted??] De kicsire nem adunk.

Lapozzunk tovább, nézzük az Egyetemi Hallgatói Képviseleteket (minő meglepetés, újra a BME-s adatokon akad meg a szemünk...). Irodavezető: Szabó Tibor (ő a Műegyetemen a főtitkár). Hmm. Nem rossz. És a végére hagytam az egyik legjobbat: a Budapesti Műszaki Egyetem Hallgatói Képviseletének elnöke: Farka Gyula. No comment.

Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a vezetőképző szervezőinek ezzel az adatbankkal sikerült egy újabb érdekes színfoltot vinniük az amúgy igen színvonalas és tartalmas táborba.

Rzsó