Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Te & én

Vers

Y2K

"...nem február 29."

Éljen május elseje!

A nemzetközi szocialista munkásmozgalom ekkor még nem volt egységes, hol tüntetésre, hol felvonulásra, hol majálisra került sor.

Eszelős szivatás, avagy vizsgázgatás a'la BME

Életem története

Talán amikor első komoly keresetedből megvetted, amiről addig álmodtál? Vagy amikor elbuliztad? Vagy amikor Ő megcsókolt? Vagy az első alkalom?

Műegyetemi Kórus tájékoztató

@-O.K.

Tánctanfolyam

KSzK

XXVIII. Schönherz Qpa

"Mindenkinek itt a helye..."

Új EHK elnök?

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája május első hétvégéjén vezetőképzőt szervezett több szekcióban. Mára már szinte hagyománnyá vált, hogy a vezetőképzőn résztvevők egy HÖOK Adatbankkal (is) gazdagabbak lesznek a tábor végére, mely "hallgatói szeveződések számára kíván segítséget nyújtani azzal, hogy [...] csokorba gyűjti azoknak a szervezeteknek és intézményeknek a legfontosabb adatait, amelyekkel a hallgatói önkormányzatok [...] mindennapi feladataik során leginkább kapcsolatba kerülhetnek." Ez önmagában dicséretes elgondolás. Azonban a megvalósítás hagy némi kívánnivalót maga után.

A szerkesztők maguk is elismerik az előszóban, hogy becsúszhattak "apróbb tévedések". A vezetőképzőben többen jelezték, hogy bizony el van írva az intézmény címe, hibás itt-ott néhány adat. Mi erre már csak hanyagul legyintettünk, mondván, hogy nálunk egy egész kar hiányzik...

De nézzünk bele részletesebben, mi minden érdekességet tudhatunk meg eme kiadványból.

A kormány szavát "vívő" viszi (így hosszú í-vel), az FM sajtószóvivője "Várkonyi Balász". Meglepve tapasztaltuk, hogy a HÖOK elnöke, Kucsera Tamás "Kucser"-ra magyarította családnevét. (Az hagyján, hogy más, számukra ismeretlen emberek neve rosszul van leírva, de amikor egy HÖOK kiadványban hibásan szerepel a HÖOK elnökének neve, az már több, mint kellemetlen.)

Mint már megtudtuk a BME-n jelenleg 7(!) Kar található. A Természet- és Társadalomtudományi Kar dékánja Dr. Csont Gyula (A TTK jelenlegi dékánja: Dr. Keszthelyi Tamás, a volt TTTK dékánját Csomb Gyulának hívták). Hogy Dr. Pap László, a VIK dékánja megkapta a neki már szinte kijáró két p-t a neve végén, azon már meg sem lepődünk. [Pap Lászlópp? - Tom]

A társadalmi szervezetek és a sajtó után a HÖOK elnökségi tagok névsorát vehetjük szemügyre. Két BME-s is szerepel közöttük, az egyikük ugyan kissé átkeresztelt formában, de a lényeg hogy ott vannak. Sőt! Még e-mailt is írhatunk nekik. Nagy Péter Lehel e-mail címe: "<hyperlink mailto:lehel@sc.bme.hu>". Persze vannak még érdekes email címek, pl. "<hyperlink mailto:diakbank@gold>. Uni-miskolc.hu". A web-es címek pedig rendre "http:\\www"-vel kezdődnek. [Backslash, érted??] De kicsire nem adunk.

Lapozzunk tovább, nézzük az Egyetemi Hallgatói Képviseleteket (minő meglepetés, újra a BME-s adatokon akad meg a szemünk...). Irodavezető: Szabó Tibor (ő a Műegyetemen a főtitkár). Hmm. Nem rossz. És a végére hagytam az egyik legjobbat: a Budapesti Műszaki Egyetem Hallgatói Képviseletének elnöke: Farka Gyula. No comment.

Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a vezetőképző szervezőinek ezzel az adatbankkal sikerült egy újabb érdekes színfoltot vinniük az amúgy igen színvonalas és tartalmas táborba.

Rzsó