Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Péz pont hu

Így történik, hogy – a nic.hu példájával élve – az árvíztűrő.hu domaint feloldás előtt a klienseknek xn-rvztr-wqa0gx3bwi.hu formába kell konvertálniuk.

HK News

Ez az új törvény, mely az 1993-ban elfogadott és azóta többször módosított felsőoktatási törvényt váltja fel, alapjában véve megváltoztatja az egész felsőoktatási rendszert, talán legfontosabb részeként az intézmények irányítási mechanizmusát.

Gazdaságos öngyilkosság

A világ minden tájáról érkeznének kis hazánkba a szerelmi bánatukban tanácstalanná váltak, hogy országunk komfortos körülményei között vessenek véget evilági létezésüknek.

Az év diákújságírója

"a Balaton közepén, a MESE Médiahajón"

Köszöntő

EHK-tükör

Ha sokat tettél Karod vagy az Egyetem hírnevéért, hamarosan érkezik a Kari illetve az Egyetemi BME ösztöndíjkiírás.

Budavári Schönherz Stúdió

E! - Beköszöntő

A KSZK jelenti...

Tavaszi Zsongás

Kölykök! Fizessetek!!!

avagy
A Ház immunrendszere tökéletes

Alig tíz percig voltak benn a bacilusok a ház vérkeringésében. Szinte annyi idejük sem volt, hogy néhány lakót megfertőzzenek. A fehér vérsejtek azonnal lecsaptak.

Történt egy napon, hogy a Hallgatói Képviselet elhatározta magát felsőoktatási fórum szervezésére. A terv az volt, hogy meghívják a művelődési minisztert, a parlamenti pártok felsőoktatási szakértőit, az egyetem rektorát, és természetesen az OFÉSZ képviselőjét is.

Tanulva néhány korábbi rendezvény tapasztalatából a HK nagyszabású plakátozásról döntött. Az idő rövidsége és a téma fontossága miatt nem lehetett azt megtenni, hogy csak egy-két eldugott plakátot teszünk ki. Ennek megfelelően szinte minden létező helyre plakátok kerültek. A liftbe is.

Igen, a liftbe. Saját kezemmel raktam ki mind a négy liftbe, gondolván, hogy ez a legjobb reklámfelület, s hogy a hátralévő majdnem 20 óra alatt így talán mindenki értesül róla. Tíz perc sem telt azonban el, az összes plakát eltűnt. Az utolsót éppen a szemem láttára tépte le egy sportos öltözetű tag.

Bátorkodtam megkérdezni, hogy mégis miért tette. A válasz az volt, hogy a KKB tiltja és bünteti a liftben plakátok elhelyezését.

Nem tudom, hogy miért zavarja a KKB-t a tandíj ellenes fórumra felhívó plakát. S azt sem értem, hogy az illető KKB-s fickó egyszerűen betartatja a KKB határozatait mindenáron (akár a hallgatók érdeke ellenében is). Hasonló bunkó viselkedés sarki rendőröknél fordul elő. Az illető nem nézi a szándékot, csak azt, hogy neki azt most onnan le kell szednie.

Vagy esetleg arról lenne szó, hogy az illetőnek a fórummal vannak gondjai. Ennyire szeretné, hogy tandíjat fizessünk.

Nem tudom, mi lehet az igazság. Én ugyan alapjában törvénytisztelő ember vagyok, de ha fontos közérdekről van szó, szívesebben láttam volna, ha szemet húnynak a "törvénysértés" fölött.

Kár.

S méginkább kár, hogy reggelre – mikor a kollégisták nagy tömegben mentek kifelé – a bejárati ajtóról is eltűnt minden HK-s plakát. Oda is tilos elhelyezni? Érdekes, mintha egy sítáboros plakát túlélte volna a letépési akciókat. (?!)

Kincses Zsolt