Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Pszinapszis 2004

Budapesti Pszichológiai Napok laikusoknak is az ELTE pszichológus-hallgatóinak szervezésében.

Néhány gondolat a hitről

"Mégis, miért hiszek inkább az axiómákban...?"

Orvos-biológus mérnökképzés

Apróhirdetés

Schönherz tavaszi féléves rendezvénynaptár

Ösztöndíjtábla

Itt a BSS!

Szakválasztás

A többiek

Köztársasági Ösztöndíj

A YBF Newsletter-ről

Talán furcsának tűnik, hogy egy újságban egy másik újságot reklámozzanak, én mégis szeretném ezt tenni. Azért merem a YBF Newsletter-t az Impulzus hasábjain ajánlani, mert ez a hírlap ingyenes, és egyáltalán nem jelent konkurenciát az Impi számára, hiszen merőben más célokat kíván szolgálni.

De mit is jelent ez a három titokzatos betű? Y=Youth, azaz fiatalság, B=Building, azaz építve, F=Future, azaz jövő. Kissé nehezen lehetne lefordítani. Mi, amikor egyesületté alakítottuk a YBF magyarországi csoportját, a Fiatalok a Jövőért Egyesület nevet adtuk neki. Talán néhányan még emlékeztek rá: tavaly novemberben néhányszor megjelentünk az Egyetem faliújságjain. Tagokat toboroztunk ugyanis az alapító közgyűlés alkalmából.

Hogy pontosan mivel foglalkozik, milyen célok érdekében dolgozik, és eddig mit tett a Youth Building the Future, azaz YBF (ejtsd: váj-bi-ef) elnevezésű nemzetközi szervezet, azt hadd ne írjam itt le. Elöljáróban csak annyit: alapvető célunk az információk cseréje és terjesztése, és ezt találkozók szervezésével, azokon való részvétellel, egymás látogatásával, levelezéssel, és Newsletter-ek, azaz hírlevelek kiadásával érjük el. A magyar YBF Newsletter első száma november 16-a környékén kerül ki az egyetemek (BME, BKE, OTE, SOTE, ELTE, Bánki, KLTE-Debrecen) folyosóira, és ebben alaposan elmagyarázzuk, kik és mik vagyunk, illetve megpróbáljuk felvillantani olvasóink előtt találkozóink hangulatát. Ezen túl pedig, belekezdve valódi munkánkba, elkezdjük terjeszteni azokat az információkat, amelyeket a központból kapunk, azaz olvashattok egy cikket és néhány hírt a hannoveri Newsletterből, illetve más helyekről.

Kedvcsinálónak még hadd mondjak el annyit, hogy én személy szerint a YBF segítségével már eljutottam Oslóba és Berlinbe, szinte valamennyi európai nagyvárosban (és néhány egyéb földrészen is) van barátom-levelezőtársam, és igazán kellemes időt töltöttem el velük, mind az ő otthonukban, mind februárban Csillebércen, amikor mi szerveztük a YBF tavaszi regionális konferenciáját.

Úgy érzem, hogy igazuk van a hannoveri Newsletter szerkeszztőinek, mikor így hirdetik lapjukat: nem mulaszthatod el a lehetőséget, hogy 130 ország fiataljaival kommunikálj, hogy megismerd véleményüket a világ fontos kérdéseiről, hogy részt vegyél egy nagy nemzetközi hírlánc munkájában. Remélem, hogy cikkeik lefordításával és publikálásával, valamint saját híreink közzétételével mi is hatékonyan segítjük annak a világállapotnak az elérését, amikor már nem lesznek félreértések és előítéletek a nemzetek között, egyszerűen azért, mert mindenki sokkal jobban fogja ismerni és megérteni a számára esetleg furcsa másik embert is.

Mindenkinek azt kívánom, hogy legyen benne annyi odafigyelés és érdeklődés a világ dolgai iránt, hogy kézbe vegye hírlapunkat, és természetesen azt is kívánom, hogy ne is bánja meg, hogy időt szánt rá; magunknak pedig azt kívánom, hogy ne legyen elég az az ezer példány, amennyit ezúttal rendelkezésetekre bocsátunk.

Üdvözlettel:

Bikkfalvi Mónika IV. E/3., YBF elnök