Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Helsinkiben jártam, hogy kifejlődjön az agyam

"...három nap alatt legalább 20 kiló lazacot etettek meg velünk."

Sporthírek

A tél után kiszabadulhatnak azok is a négy fal közül, akiket a téli sportok szépsége nem fogta meg.

HK news

Felezőbál

"...Magyarország első sztriptízbajnoka szórakoztatta a közönséget."

Király Dénes (Dezső), II. Vill.

Mi újság, Hallgatói Gyűlés?

HK News

Sajnos a jegyzet kérdését sem sikerült megoldani – bár az előző félév végén ígéretet kaptunk, hogy augusztusra lesz jegyzet, de sajnos ez nem teljesült.

A Villanykar új virágai

10 év

"A Fekosz idén 10 éves."

Impresszum

A YBF Newsletter-ről

Talán furcsának tűnik, hogy egy újságban egy másik újságot reklámozzanak, én mégis szeretném ezt tenni. Azért merem a YBF Newsletter-t az Impulzus hasábjain ajánlani, mert ez a hírlap ingyenes, és egyáltalán nem jelent konkurenciát az Impi számára, hiszen merőben más célokat kíván szolgálni.

De mit is jelent ez a három titokzatos betű? Y=Youth, azaz fiatalság, B=Building, azaz építve, F=Future, azaz jövő. Kissé nehezen lehetne lefordítani. Mi, amikor egyesületté alakítottuk a YBF magyarországi csoportját, a Fiatalok a Jövőért Egyesület nevet adtuk neki. Talán néhányan még emlékeztek rá: tavaly novemberben néhányszor megjelentünk az Egyetem faliújságjain. Tagokat toboroztunk ugyanis az alapító közgyűlés alkalmából.

Hogy pontosan mivel foglalkozik, milyen célok érdekében dolgozik, és eddig mit tett a Youth Building the Future, azaz YBF (ejtsd: váj-bi-ef) elnevezésű nemzetközi szervezet, azt hadd ne írjam itt le. Elöljáróban csak annyit: alapvető célunk az információk cseréje és terjesztése, és ezt találkozók szervezésével, azokon való részvétellel, egymás látogatásával, levelezéssel, és Newsletter-ek, azaz hírlevelek kiadásával érjük el. A magyar YBF Newsletter első száma november 16-a környékén kerül ki az egyetemek (BME, BKE, OTE, SOTE, ELTE, Bánki, KLTE-Debrecen) folyosóira, és ebben alaposan elmagyarázzuk, kik és mik vagyunk, illetve megpróbáljuk felvillantani olvasóink előtt találkozóink hangulatát. Ezen túl pedig, belekezdve valódi munkánkba, elkezdjük terjeszteni azokat az információkat, amelyeket a központból kapunk, azaz olvashattok egy cikket és néhány hírt a hannoveri Newsletterből, illetve más helyekről.

Kedvcsinálónak még hadd mondjak el annyit, hogy én személy szerint a YBF segítségével már eljutottam Oslóba és Berlinbe, szinte valamennyi európai nagyvárosban (és néhány egyéb földrészen is) van barátom-levelezőtársam, és igazán kellemes időt töltöttem el velük, mind az ő otthonukban, mind februárban Csillebércen, amikor mi szerveztük a YBF tavaszi regionális konferenciáját.

Úgy érzem, hogy igazuk van a hannoveri Newsletter szerkeszztőinek, mikor így hirdetik lapjukat: nem mulaszthatod el a lehetőséget, hogy 130 ország fiataljaival kommunikálj, hogy megismerd véleményüket a világ fontos kérdéseiről, hogy részt vegyél egy nagy nemzetközi hírlánc munkájában. Remélem, hogy cikkeik lefordításával és publikálásával, valamint saját híreink közzétételével mi is hatékonyan segítjük annak a világállapotnak az elérését, amikor már nem lesznek félreértések és előítéletek a nemzetek között, egyszerűen azért, mert mindenki sokkal jobban fogja ismerni és megérteni a számára esetleg furcsa másik embert is.

Mindenkinek azt kívánom, hogy legyen benne annyi odafigyelés és érdeklődés a világ dolgai iránt, hogy kézbe vegye hírlapunkat, és természetesen azt is kívánom, hogy ne is bánja meg, hogy időt szánt rá; magunknak pedig azt kívánom, hogy ne legyen elég az az ezer példány, amennyit ezúttal rendelkezésetekre bocsátunk.

Üdvözlettel:

Bikkfalvi Mónika IV. E/3., YBF elnök