Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

Csak gondolatok

Lassan egy éve vagyok tagja a villanykari HK-nak. Ez idő alatt szépen, folyamatosan egyre több dologba kezdtem belelátni a Kar és az Egyetem szintjén is. És kezdek elszomorodni.

Eddig csak a saját bőrömön tapasztaltam, ha valami nem, vagy rosszul működött, mostanra kezd derengeni a miért és a hogyan is.

Persze vannak azért sikerélmények is, amikor azt tapasztalhatom, hogy HK-sként egy csomó jó - általam jónak ítélt - dolgot el tudunk intézni, valami kis maradandót tudok alkotni, segíteni tudok társaimnak, mert segíteni jó.

De néha nagyon azt kívánom, hogy bárcsak ne tudnám, hogy mi folyik itt kicsivel feljebb az egyetemen... és akkor bizonyára még nincs is tudomásom sok mindenről.

Néha azt hiszem, hogy mi itt a Kari HK-ban annyi mindent csinálhatunk, lelkesedhetünk, vagy akár megszakadhatunk, de a mi szavunk nem hallatszik fel az égig, és az utunkban álló hegyeket nem tudjuk egymagunk elhordani...

No, hát nem akarok itt a kelleténél sötétebb képet festeni, főleg, hogy most legalább itt a Karon történik valami jó (itt az új infós tentervre gondolok), de mégis, nagyon sokszor fog el az az érzés, hogy emberek, hát lehetne ezt annyival jobban is csinálni... nem látjátok??? Vagy csak én érzem így, a kicsi, a porszem, innen alulról szemlélve a világot, a kicsit kamaszos lelkesedésemmel és örökké elégedetlen, újat, jobbat akaró forradalmár szívemmel?

Nem tudom...

Ha ti is abból a fajtából valók vagytok, hogy szeretnétek a dolgok mögé látni, még akkor is, ha esetleg nem a legszívderítőbb az igazság, ajánlom nektek, hogy olvassátok el például az Infomatika Szak Bizottság üléseiről készült feljegyzéseket(http://www.sch.bme.hu/hk/beszamolo). Vagy ajánlom figyelmetekbe a Kollár István által írt tanulmányokat, amelyek a "Műegyetem 2000" című konferencián hangzottak el.

Tanulságosak.

s