Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Schönherzes szobahelyzet

Diktatúra

"Mondom dobd el!"

Túlélési útmutató

Értekezés az időről

Kollégiumi Küldöttgyűlés

"A várban végre megfelelő számú és minőségű rendező található"

MusicMania

"Újabb biztonsági rés az Outlook Expressben..."

Hálózati szolgáltatások és szoftverek

A HA5KFU kollégiumi rádióklub

Köszöntő

Mikor kerestünk egy szervezőt, hogy megkérdezzük, pontosan mi is ez, akkor egy hölgy büszkén húzta ki magát, s mutatott rá melleire, hogy olvassam el a pólóján virító "Őszi Fesztivál" feliratot.

NetPincér

A legutóbbi Impulzusban megjelent egy Theo Papáékat szúrkáló cikk, amelyben megemlítettük a NetPincért is. Ezután megkeresett Perger Péter a NetPincértől és kérte, írjunk a mostani számban arról, hogy a rendelések "beragadásában" ők a hibásak. Gondoltam, akkor már részletesebben kifaggatom új vállalkozásukról...

A lusta és éhes embereknek érdemes ellátogatniuk a http://www.netpincer.com címre, ahol különböző cégektől rendelhetnek ételt, Budapest területén történő házhozszállítással.

A Netpincér szolgáltatása már három rétegű: készétel házhozszállítása, élelmiszerbolt és munkahelyi étkeztetés is megtalálható már az oldalaikon.

Honnan jött az ötlet?

- Az alapötlet nálunk is a lustaságból fakadt: mennyivel kényelmesebb így, "böngészve" megrendelni az ételt, mint telefonon keresztül lediktálni, neadjisten elmenni érte. Nézelődtünk külföldön, hogy mi a helyzet ezügyben, de sehol nem találtunk ilyen összefoglaló site-ot.

Magyarországon az internetes kereskedelem még gyerekcipőben jár, mi pedig még az elején be akartunk kapcsolódni. Ez egy jó, eddig kiaknázatlan lehetőségnek bizonyult. Persze nem akarunk itt megállni, a megszerzett tapasztalatokat ugródeszkaként használva szeretnénk továbblépni.

Sok jó kezdeményezés van, amelynek megvan a műszaki oldala, de hiányzik a jó marketing - mi megpróbáltuk a műszaki tudást jó közgázos szemlélettel párosítani.

Kik működtetik a vállalkozást?

- Ketten csináljuk, név szerint Csontos Zoltán és Perger Péter. Mindketten közgázosok vagyunk. A műszaki részével schönherzes segítséggel boldogultunk.

Mi a technikai háttér, hogyan működik a webes rendelés?

- A web-oldalt a DataNet üzemelteti, a cégek pedig e-mail-ben kapják meg a rendeléseket rádiós összeköttetésen keresztül. A vendéglőnek pedig csak annyi a dolga, hogy leolvassa a kért ételeket a képernyőről - ugyanolyan, mintha telefonon kapná.

Itt megemlíteném, hogy Theo Papáék egy pincében vannak, és a rádiós összeköttetés akadozásai miatt néha egyes rendelések egyszerűen nem jutnak el hozzájuk - erről nem ők tehetnek, mi pedig már intézkedtünk az ügyben: új berendezéseket telepítettünk ki a cégekhez, amelyekkel hibamentesen fog működni minden.

Mekkora forgalmatok van?

- Március 19-én indítottuk be az oldalt, április végéig kb. 700e Ft forgalmunk volt, mostanra már túlléptük a másfélmilliót. Ez teljes mértékben megfelel várakozásainknak.

A weben keresztül történő rendelés még egy ideig nem fog versenyre kelni a telefonossal, de alternatívának nagyon megfelel. A befektetés megtérülését inkább hosszú távon várhatjuk.

Fogtok-e reklámozni a site-on?

- A főoldalra csak egy reklámot tervezünk, hiszen fontos, hogy gyors, könnyen átlátható és kezelhető legyen a felület. Az éttermek feletti részt tervezzük még reklámfelületté átalakítani.

Hogyan és milyen feltételekkel kerül fel egy cég az oldalakra?

- Először megkerestük a nagyobb cégeket, és a szolgáltatás beindítása 5 céggel történt (Bécsiszelet Vendéglő, Theo Papa, Mega Pizza Speedy, Sunny Diner, Pizza Futár).

Fontos szempont volt, hogy a cégeknek ne kelljen beruházni a szolgáltatás beindításához - a technikai hátteret a Netpincér biztosítja, és a kockázatot is átvállalja a cégtől.

Később is folyamatosan megkerestünk cégeket. Sajnos több helyen már eleve negatívan álltak hozzá a dologhoz, mert rossz tapasztalataik voltak mindenféle internetes reklámajánlatok miatt, melyek általában nem jöttek be.

Új cég felvétele előtt először megnézzük, hogy alkalmas-e a cég a szolgáltatás biztosítására. Csak olyan cégeket teszünk fel a web-oldalra, amelyeknek stabil szolgáltatása a házhozszállítás, biztosan kiviszik az adott területen. Először mindig tesztrendelésekkel kipróbáljuk a céget, és csak akkor keressük meg őket az ajánlattal, ha jónak tűnnek.

Eddigi tapasztalatok, hamis rendelések?

- Kellemes csalódás volt, hogy nagyon kis százalékban történnek hamis rendelések. Az eddig eltelt időben kb. 50-ből ha egy hamis volt. Ezeket megpróbáljuk kiszűrni: a programban vannak ellenőrző részek, amelyek a rendelő adatait nézik végig.

Sajnos - mint minden újdonság esetében - szembe kellett néznünk olyan problémákkal, amelyekre nem gondolhattunk előre. Ilyen volt a már említett rádiós összeköttetés akadozása vagy a DataNetnél lévő CGI futtatási korlátozás. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért, úgy tűnik, a schönherzesek a problémák nagy részével találkoztak - igyekszünk elérni, hogy minden a nagy könyvben megírtak szerint menjen.

Milyen változásokat terveztek?

- A program kisebb hibáinak kijavítása és a már említett készülékcsere folyamatban van.

Szeretnénk felfuttatni az élelmiszer házhozszállítást, cégek esetében pedig a munkahelyi étkeztetést. Az ételeknél a leírásokat képpel igyekszünk kiegészíteni - persze a képeket a cégeknek kell adniuk, így ez nem rajtunk múlik, mindenesetre igény mutatkozik rá.

Nem célunk minél több céget elhelyezni a web-lapon. Szeretnénk, ha a legmegbízhatóbb kb. 20 házhozszállító cég kerülne fel, és ha szélesebb választékból lehetne rendelni - most a legtöbb helyen pizzát kínálnak.

Meg lennénk elégedve, ha minden kerületnél olyan kínálatunk lenne, mint az V. kerület esetében.

Tom