Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Egy világ a föld alatt

"...Ugye azt hitte, olyan lesz, mint ahogy az amerikai akciófilmekben bemutatják?..."

35. Magyar Filmszemle - eredmények

A zsűri a fődíjat ebben az évben a Másnap című filmnek ítélte.

Cím nélkül

Teaház

Lucky

"Istenem, milyen szép, ahogy ki van bontva a haja..."

E, pokémon, nézzed!

"Újabb remek dolog. Hülyegyerek, nézzed a fiktív állatokat a tévében, aztán vetessed meg a mindent anyucival, amin ez van."

Tájékoztató az I. éves villamosmérnök hallgatók között végzett felmérésről

Villamos Elosztó

2001. március 21-22.

EHK-tükör

Előérzet

"Rosszul sorrendezett, nemlineáris emlékképek tűnnek elő."

Tek-info

Legjobb internetes teknikai portálunk, a Tekinfo.hu újjabb friss cikkel gazdagodott. Elsoként írunk Magyarországon, a legújjabb grafikus csiprol, amely már térgeometriai akcelerációt is tartalmazza.

A Kforce 8, az MPuli cég hatodik generációs csipje az elso csipp, ami teljes egészében támogatja a DirectX 15-ös szabványt.

A maximum 16 GByte memóriát kezelo csip
230 milliárd tranzisztort, tartalmaz, kétszer annyit, mint az Kforce család elozo tagja és másfélszer annyit, mint az Intel legújabb processzora, a Titanium 6. A programozók bizonnyára nagy örömmel fogják fogadni, hogy a csipp lehetoséget biztosít a tetra-exponential filteringre, amelyet az eddigi játékokban szoftveressen kellett implementálni. A tesztek szerint akár a 320 fps-t is elérhetjük a 4096x3072-nél kissebb felbontásoknál Quake 9-ben egy
30 GHy-nél gyorsabb processzorral szerelt gépen.

A csip legnagyobb erossége a térgeometriai akceleráció támogatása, de az ezt kihasználó alkalmazásokra még várnunk kell.

A Simuliro nevu, hatalmas videokártya-gyártó cég már be is jelentette Kforce 8 alapú, 4 GByte KXGRAM memóriát tartalmazó videokártyáját, amelyet júliustól fogva lehet majd kapni.

MegaTöcsi