Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

Inzultus hírek

Az Ericsson bemutatta a világ első digitális tollát, a Chatpen CHA-30-ast. Ezzel elhárult a technikai akadálya a digitális aláírások széleskörű elterjedésének.

***

A Perl szaküzletekben júliustól reklámáron kínálják az irreguláris kifejezéseket.

***

Latin-Amerikában CD-evő gombafajt fedeztek fel a tudósok. A gomba érdekes módon nem az egész CD-t eszi meg, csak bizonyos részeit. Ami már biztos: az adat CD-k magas bitrate-ű MP3 file-jait kedveli a legjobban, de a jazzt nem szereti. A tudósok már kísérleteznek olyan audio CD-k írásával, amelyek végleg kiírtják a kártékony gombát. Az Uhrin Benedek összes számát tartalmazó CD-t a jövő héten próbálják ki a gombán. Mivel csak nagy páratartalom mellett tud megélni, nem kell féltenünk a sok jogtiszta CD-nket.

***

Nemsokára megjelenik az utakon az első, sorozatgyártásban készülő, Internet-kapcsolattal rendelkező autó a Volkswagen Golf eGeneration "személyében". A lehetőségek tárháza nem merül ki a levelezésben és a webezésben, várható egy komoly reform is a közlekedésben. A tervek szerint 2004-től az autók rendszámait kötelező lesz IP címre cserélni, az akkorra már elterjedt IPv6 szabvány szerint.

Az új rendszer jótékony hatása lesz, hogy az autólopások elvesztik értelmüket, hiszen a tolvajok legfeljebb ócskavasnak adhatják el a járművet, ha használni próbálják, egy egyszerű traceroute-tal a világ bármely pontján megtalálhatjuk autónkat.