Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Beszámoló az ACM programozási versenyről

Jöttünk. Láttunk. Győztünk?

KSZK

A körvezető letörli az egész falat elfoglaló tábláról a bűvös szavakat, amiket a néhány napja előadást tartó önkéntes hagyott rajta. A szakmai viták véget ugyan nem érnek, de most egy órán át szünetelnek.

Életem története

Talán amikor első komoly keresetedből megvetted, amiről addig álmodtál? Vagy amikor elbuliztad? Vagy amikor Ő megcsókolt? Vagy az első alkalom?

Kollégiumi telefonkönyv

Jól.

"Internet" vagy "internet?"

Hegedű

Stigmata

Életkép

Mindenki óriási cuccokkal. Az egész délelőttöt azzal töltötték, hogy karácsonyi ajándékokat válogattak.

Korszakalkotó felfedezés a BMÉ-n

Vodafo?? NE!

  avagy vannak szolgáltatók, akiknek nincs szükségük ügyfelekre  

Aki nem csukott szemmel utazott a városban, az biztos találkozott a Valentin napi mobiltelefon akcióval: 19.990 Ft-ért hozzá lehet jutni egy Nokia 3210-es készülékhez, 3 éves előfizetéssel, és ajándékba egy Siemens C25 készülékhez, VitaMax kártyával (2500 Ft lebeszélhető). Ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy a VodaFlex tarifacsomag havi előfizetési díja 1500 Ft, akkor ez egy nagyon jó ajánlatnak hangzik.

Eddig a reklám, most pedig következzen a valóság:
Úgy gondoltam, hogy egy ilyen bulit én sem hagyok ki, így hát elmentem egy viszonteladóhoz. Nem volt egyszerű bejutni sem: a nagy érdeklődésre való tekintettel sorszámot osztanak, természetesen a következő napra... Másnap tehát már be is jutottam az üzletbe. Innentől már peregtek az események: egykettőre kész is volt a kitöltött igénylési űrlap, megvolt a személyi igazolvány, a bankkártya, a TB kártya, az előző hónapi közüzemi számla másolata (ezek mind szükséges feltételek), majd megkértek, hogy egy óra múlva jöjjek vissza, mert az iratokat el kell küldeniük a központba ellenőrzés céljából. Megértem, hiszen voltak visszaélések más szolgáltatóknál, de hát egy bejegyzett lakcímmel, bankkártyával, TB kártyával, közüzemi számlával, munkahellyel rendelkező személynek ez csak formaság... vagy mégsem?

Egy óra múlva visszamentem, hogy átvegyem a készülékeket, amikor is tudtomra hozták, hogy el lettem utasítva. (Döbbenet...) De mégis miért? Minden rendben volt, amit kértek, nem? "Sajnáljuk, a központ azt mondta, itt az értesítés..." és kezembe nyomtak egy fax másolatot. Természetesen ezen a másolaton nem volt az "elutasítva" szó, mert azt talán mégsem, csak az hogy érdeklődjek a prepaid (előre fizetős) szolgáltatásuk iránt, meg hogy ügyfélszolgálatunk készségesen áll az ön rendelkezésére. Fel is hívtam őket, de kár volt: arra a kérdésre, hogy miért lettem elutasítva, azt a választ kaptam, hogy "maga a sokadik, aki ezt kérdezi, és nincs információnk". Ja, és nem én voltam az egyetlen, aki értetlenül állt a bolt előtt.

Ezen a ponton úgy döntöttem, hogy elállok az eredeti elképzelésemtől. Utólag belegondoltam, hogy ha ennek a szolgáltatónak tényleg "minden ügyfél egyformán fontos", akkor nekik nincs is szükségük ügyfélre.

De akkor mit akarnak itt?

-dts