Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

SCHinema

QPak

Az Üveghegyen is túl

A Nemzetközi Asztronautikai Szövetség 2004-ben is megrendezte éves konferenciáját. Ezúttal a távoli Kanada egyik még távolabbi városa, Vancouver adott otthont a rendezvénynek. A Villanykarról ketten is kijutottunk.

Beszámoló az Impulzus elmúlt éves tevékenységéről

Mindegyik testülettel jónak értékelném a kapcsolatunkat. Meghívásunkra a Kémlelő szerkesztősége (vegyészkari lap) egy vacsorára meglátogatott minket, a nyári táborunkban pedig, az építészekkel tartottunk egy közös szalonnasütést. Jelenleg az ÁVF-fel építgetjük kapcsolatainkat.

Téridő

"Nagyon sokáig semmi sem volt."

Megtagadva

"Nem létezel! Nem léteztek! Semmi sem létezik! - intett körbe a szobán."

Élettechnika

Harmatcsepp

Másnapra virradtunk

A német nyelvű képzés

Extrapoláció 4.

– Vészkijáratok –

Halk szisszenés, tompa puffanás, megnyíltak előttem a világ kapui. A vonat kocsiszínbe megy, utasokat nem szállít, kérjük, ne szálljanak be. Fényes és kivilágítatlan kocsik váltakoznak. Öt perc huszonöt másodperc, öt perc huszonhat másodperc, öt perc huszonhét másodperc, megállt. Három számjegy, huszonegy szegmens, vörösen izzik. A vonat kocsiszínbe megy. Négy szikra villan, füst homályosítja látásom. Neoncső mellől ágaskodó drótkarok... kocsiszínbe megy. Törött korlát, sárga-fekete, torkomba kúszó sav, görcsös hányinger...mennybe megy. Utasokat nem szállít. Haragosan szisszenő parázs, cigarettapapíron felkúszó pocsolyavíz. Koszos ablak, horpadt motorház rohan a busznak, tenyérbe simuló fokos. Eloszlik a köd, éles körvonalak, fény. Látok. A kék ember ellenség. Most egy éppen háttal áll. Látok. Fekszik. Kék vér a fokoson, tört dimenziós lyuk a koponyán. Utasokat nem szállít. Csapágysikítás, remegő kéz. Mellém ül egy kék ember, felpattan. Még elérem, hosszú a nyél. Mérges szisszenés, durva csattanás. A világ kapui megnyílnak előttem.

*

Diffúz parfümillat tölti meg a levegőt, meg tiszta, hűvös köd. Sárgálló, eltúlzott ornamentikájú házak tetejéről sugárzó színes neonfény az örök világosság illúziója.

lsp