Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

Molnár Ágnes (Ághy), III. Info.

Kb. másfél éve kerültem először közelebbi kapcsolatba a Hallgatói Képviselettel, megválasztott képviselőként egy éve tevékenykedem. Kezdetben főként tanulmányi dolgokkal foglalkoztam, elsősorban a hallgatók napi ügyeit próbáltam orvosolni.

Tavasszal komoly szerepem volt az építész-ötlet által született GólyaTanács megvalósításában, s ezzel egy időben a Külügyes Csoport munkájába kapcsolódtam be.

Áprilisban, júliusban és október elején részt vettem a HÖOK Vezetőképző táborában, ahol a megszerzett hasznos információkon kívül az ország más egyetemeivel, főiskoláival sikerült kapcsolatba kerülni, illetve a már meglévőket elmélyíteni, szorosabbá fűzni.

A pécsi Egyetemi Hallgatói Külügyes Bizottsággal való együttműködésünk eredményeként július végén Budapesten láttunk vendégül egy lengyel-litván csoportot. E háromoldalú csere további programjai a közeljövőben várhatóak.

Augusztusban Varsóban került megrendezésre a EuroWeek, ahol különböző workshopokon többek között nemzetközi diákcserék szervezéséről, az Európai Uniónál igényelhető támogatásokról kaphattam felvilágosítást, s öt ország hallgatóival cserélhettem tapasztalatot ezen a területen.

Szeptember elején a Hallgatói Képviseletnek és a GólyaTanácsnak tartott vezetőképző tábor megszervezésében is oroszlánrészt vállaltam, valamint ez évben is engem ért a megtiszteltetés, hogy a Hallgatói Gyűlés levezető elnöke lehettem.

A jövőben továbbra is szeretnék külüggyel foglalkozni. Célom olyan kapcsolatok kialakítása, melyeknek köszönhetően a Kar összes hallgatója számára elérhetővé válhatnak a különböző nemzetközi vagy hazai programok, diákcserék.

Emellett szeretném, ha a Hallgatói Képviselet olyan csapatként tudna dolgozni, ahol mindenki jól érzi magát, s a hallgatók is tisztában lehetnének munkánkkal, döntéseink hátterével.

Úgy érzem, az elmúlt időszakban folytatott széleskörű tevékenységemnek köszönhetően elég tapasztalat és ismeret birtokában vagyok ahhoz, hogy ezt a munkát a megfelelő színvonalon végezhessem.

Bizalmatokat előre is köszönöm.

E-mail: magnes@hk.sch.bme.hu