Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Gondolataim

"Öröktől valónak tetszik, s aki öröktől való, az talán örök."

Tóth András (Tata), II. Info.

HK news

Elavult, öreg szakik

Mostani, state-of-the-art tudásunk idejét múlja, s ugyanúgy, ahogyan nagyanyáink nem értik a mobiltelefont, mi sem értjük majd a... azt a kis kékeszöld valamit, amit majd csak húsz év múlva fedeznek fel.

A villamoskari Hallgatói Képviselet

Fontos, hogy Ti, a hallgatók minél többet lássatok a Hallgatói Képviselet munkájából, minél naprakészebb információval rendelkezzetek a Kar és az Egyetem életéről, vagy akár a felsőoktatás-politika legfontosabb áramlatairól.

Újra a topon!!?

"... a Schönherz nyerte el a nagy kollégiumok kategóriájában az "Év kollégiuma" megtisztelő címet..."

Kollégiumi Hálózat a szobádban

ARTulcsapás

EHK-tükör

A Schönherz Kollégium tavaszi féléves rendezvénynaptára

EHK-tükör

Mottónk: "A tenger mormolja reggeli imáját
Miközben nyaldossa Juliska térdét..."

Kedves kialvatlan, vizsgázó sorstársaim! Tartsunk ki! Már csak néhány nap, és vége, de tényleg. Még egy-két görcsös erőfeszítés és álmatlan éjszaka, aztán kiszabadulunk az egyetem karmaiból, és miénk a Dolce Vita! Isszuk a Pepsi-koka kólát a vízesés alatt, süttetjük a hasunkat az UV-B sugárzással, és elkobozzuk partnerünk fürdőruháját a vízparton, hogy aztán rohanhassunk vele a farakás mögé vihogva. Ez már tiszta szerelem! A napközbeni szolid társasjátékok (Passivity, Ki ehet a végén?, Ágyikó, Pintyőke ízlés szerint) nyugalmas idillje mellett csak ajánlani tudom a kirándulások kedvelőinek a szenvedélyes, fülledt éjszakákban való romantikus kalandtúrákat. Végül nyári útravalóként felhívom mindenki figyelmét: a szexben nem igaz, hogy a legjobb védekezés a támadás!

Visszatérve a rideg valósághoz: elbírálásra kerültek a Kari Lapok számára meghirdetett infrastrukturális fejlesztési pályázatok, melynek eredményéről a kiértesítés folyamatban van.

Igen fontos esemény történt egyetemünk életében. Az Egyetemi Tanács döntött az Oktatási Minisztériummal megkötendő megállapodásról, amely a BME Könyvtár és Tájékoztatási Központ és az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár összeolvadásáról rendelkezik. Ezáltal jelentősen javulhatnak könyvtárunk gazdasági lehetőségei, valamint a kötetszám is erősen megnövekszik. Némi átalakítás is várható a módosulás miatt, így új olvasótermi helyek kerülnek kialakításra többek között.

Végső stádiumához ért a TVSz és a Képzési Kódex véleményeztetése és szövegezése.

Minden kedves olvasónak kellemes élményekkel teli vakációt és jó pihenést kívánok! Persze nem lehet felhőtlen az öröm; a jövő tanévben is lesz EHK-tükör! Jó nyarat!

Címünk változatlan: ehk@sc.bme.hu. Ha bármilyen égbekiáltó gondotok van, írjatok iziben!

Csépányi-Bárdos Róbert
(Woby)