Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Papp Tamás (Mozdony)

A villamoskari Hallgatói Képviselet

Fontos, hogy Ti, a hallgatók minél többet lássatok a Hallgatói Képviselet munkájából, minél naprakészebb információval rendelkezzetek a Kar és az Egyetem életéről, vagy akár a felsőoktatás-politika legfontosabb áramlatairól.

Király Dénes (Dezső)

Copycat pie perv burnt

Kommersz magyarságtörténet két felvonásban

Az Ezeregyév kicsit azokra a filmekre emlékeztet, amit az effektek adnak el. Persze bizonyos szempontból lehet, hogy ez így jó, mert másképp biztos kevesebben lennének rá kíváncsiak.

KTH, avagy központosítás ezerrel

Külön ablak lesz pl. az indexleadásra. De tegyük fel, hogy összesen öt ablak tud majd ilyenkor foglalkozni az év eleji tennivalókkal. Vagyis egy perc/hallgató. De mint tudjuk, az emberek nem matematikai modellek alapján működnek, s semmi jogunk nincs feltételezni, hogy valóban egyenletesen érkeznek majd.

Gyújtsd meg a fáklyát!

Elsősorban egyetemisták vagyunk és a közösségi élet már nem ugyanazt jelenti, amit sok-sok évvel ezelőtt.

Néha

Köztársaság!

Siemens a Műegyetemen

"...a Műegyetem és a Siemens közti 2002. évre szóló együttműködési megállapodás..."

EHK-tükör

Mottónk: "A lányok, a lányok, a lányok angyalok
A férfiakkal csak komédiáznak..."

Hölgyeim és Uraim, kedves lakótársak, tekintetes Járásbíróság, pajtások! Immáron teljes biztonsággal leszögezhetjük: kitört a hétszíntjátszó, gyönyörű tavasz! Ismét megtelik hancúrozó lányokkal és fiúkkal a Könyvtár melletti füves terület, és ismét ki sem látszunk a beadandó házi feladatok és félév végi ZH-k alól. Örömmel konstatálhatják hímnemű olvasóink azt a csodásan gyakorlatias összefüggést, miszerint a nappalok hossza és a lányok szoknyájának hossza között fordított arányosság áll fenn (Istenem, azok a szentpétervári fehér éjszakák!). Madárillat, virágcsicsergés tölti be a teret, s a végtelen romantikus érzések majd szétrepesztik különböző szerveinket habitustól függően.

Időközben lezajlott a már hagyományosnak tekinthető Műegyetemi Állásbörze, ahol a két nap alatt több ezer diák vehette fel a kapcsolatot a legnagyobb hazai cégekkel. A kitöltött jelentkezési lapok számából és a kiadványok fogyási adataiból arra lehet következtetni, hogy ez volt az eddigi legsikeresebb Állásbörze.

Április 5-7. között a Műegyetemen került megrendezésre a XXV. OTDK műszaki tudományi szekciója, ahol a 18 alszekcióban 12 első, 8 második, 11 harmadik helyezést és 7 különdíjat szereztek Egyetemünk hallgatói. Ezúton is szívből gratulálunk ehhez a nagyszerű eredményhez, és további sikeres munkát kívánunk minden résztvevőnek!

Gőzhengerként halad előre a TVSz és a Képzési Kódex véleményeztetése és szövegezése. Jelenleg a kritérium-követelmények körül alakult ki vita.

Címünk változatlan: ehk@sc.bme.hu. Ha bármilyen húsbavágó gondotok van, írjatok bátran!

Csépányi-Bárdos Róbert
(Woby)