Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Schönherz 40 éves öregtalálkozó

A hagyományokat felelevenítendő, lehetőség lesz megint "fényesíteni a szoborot".

Rövid hírek Házunk tájáról

2002. február 8-án testületileg lemondott a KKB.

Kollégiumi élet Nagytétényben

A környék viszonylag csendes, az éjjeli alvást nem zavarja a tömegközlekedés zaja. A közelben uszoda van, nem messze a kolitól, és ahová mindenki bevásárolni jár, az szemben a Campona részét képező Tesco.

Első Schönherz Fesztivál

Impresszum

Amit a nyelvvizsgáról tudni kell

"A nyelvvizsga letétele nem kötött az óralátogatáshoz."

Aranyásó Filmklub

EESTEC Exchange

A látogatás végén a menzán ebédeltünk, ami nem egy Goldmann... Kaja csak menüjelleggel van, de 6 menüből lehet választani, mindegyik nagyon gazdag, jár hozzá saláta is, csak az innivalóért kell külön fizetni.

Jó helyek

"Először csak iszogatni tértünk be."

Fesztivál 7

Harmatcsepp

Megszületett. Éjszaka még anyagtalan páraként lebegett a fák között, most kecsesen és csillogón tükrözi vissza millió testvérével együtt teremtője, a hajnal tüzes pompáját.

Angyali lények szálltak el felette, s telepedtek mellé a végtelen mélységből felfelé törő és az egekig nyúló fák ágaira. A színpompás angyalok repesve köszöntöttek az álmosan ébredező nap első, még erőtlen vörös sugarait, s a boldog kórus dalai finom és kellemes remegésekként járták át apró kristálytestét.

Egyik testvére engedve a szellő kacér csábításának, legördült a zöld levélteraszról, s csillámló gyöngyként hullt alá az alsó, felfedezetlen világok felé.

Egyre világosabb lett, s a vörös lassan kikopott a levelek között átszűrődő fényből. Egyszer csak egy kíváncsi jószág futott mellé, s megszemlélte saját tükörképét, miközben szivárványos szárnyaival táncra perdítette a levegőt. Végül továbbsuhant, s a levél széléről elrugaszkodva elrebbent az ismeretlenbe.

A meleg egyre nőtt, s érezte, hogy hamarosan ő is követni fogja kis látogatóját. Könnyebb és könnyebb lett, párát nevetett a szélbe s határtalan felszabadultság itatta át. Nemsokára már csak felülről láthatta a helyet, hol rövidke életét töltötte, de az is hamar a lombok homályába merült. Feljebb és feljebb emelkedett a többi harmatcsepp-lélekkel együtt a fényes égen úszó, fehérben gomolygó mennyország felé, ahonnan egy szép napon talán, új életre kél.

Táltos