Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A GYSEV legújabb sikerei

Kíváncsi vagyok a jövőképükre, vajon szerepel-e benne, hogy az utasszolgáltatás fenntartása, fejlesztése?

Ultraprog

Csak gondolatok

Arts Formák Fesztivál

Mindkét nap, de kifejezetten hétfőn nagyon sok fiatal ellátogatott a találkozóra. Teljesen új kezdeményezés révén igen nehezen lehetett tervezni a sikerességet és a rendezvény fogadtatását, de mindannyian úgy érezzük, az egyetemi kulturális élet fejlődéséhez és színesítéséhez sikerült jelentősen hozzájárulni.

Impresszum

Ja, az Újvár?

Néhányan talán éhen is halnának háló hiányában, hiszen nem menne a Netpincér – bár állítólag már valaki egyszer látott olyat, aki a koleszból telefonon rendelt pizzát.

Gyorstalpaló

Korsóavató Szakestély

Alkoholfogyasztás hatásai a gólyára, a rácsszerkezetek változásai és a termikusan aktivált folyamatok.

A Főzelékfaló Ételbár

A sült krumpli kellemes meglepetést okoz, igen ízletesre sikerült. Igaz találtam benne, néhány magot. Magot? He?

Mint kertben a virágok...

"És ezek a virágok... milyen szépek..."

Harmatcsepp

Megszületett. Éjszaka még anyagtalan páraként lebegett a fák között, most kecsesen és csillogón tükrözi vissza millió testvérével együtt teremtője, a hajnal tüzes pompáját.

Angyali lények szálltak el felette, s telepedtek mellé a végtelen mélységből felfelé törő és az egekig nyúló fák ágaira. A színpompás angyalok repesve köszöntöttek az álmosan ébredező nap első, még erőtlen vörös sugarait, s a boldog kórus dalai finom és kellemes remegésekként járták át apró kristálytestét.

Egyik testvére engedve a szellő kacér csábításának, legördült a zöld levélteraszról, s csillámló gyöngyként hullt alá az alsó, felfedezetlen világok felé.

Egyre világosabb lett, s a vörös lassan kikopott a levelek között átszűrődő fényből. Egyszer csak egy kíváncsi jószág futott mellé, s megszemlélte saját tükörképét, miközben szivárványos szárnyaival táncra perdítette a levegőt. Végül továbbsuhant, s a levél széléről elrugaszkodva elrebbent az ismeretlenbe.

A meleg egyre nőtt, s érezte, hogy hamarosan ő is követni fogja kis látogatóját. Könnyebb és könnyebb lett, párát nevetett a szélbe s határtalan felszabadultság itatta át. Nemsokára már csak felülről láthatta a helyet, hol rövidke életét töltötte, de az is hamar a lombok homályába merült. Feljebb és feljebb emelkedett a többi harmatcsepp-lélekkel együtt a fényes égen úszó, fehérben gomolygó mennyország felé, ahonnan egy szép napon talán, új életre kél.

Táltos