Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Rövid hírek házunk tájáról

E.T. na' Hause

Hazajutási lehetőségek vidékieknek az egyetem környékéről.

Loreena McKennitt

Szarvasűzők

2005 éve – a fizika és a kultúra egysége

József Attila csodálatos verseket alkotott, mégsem tudott megélni belőle. A kor nagy irodalmárai fordításokból biztosították megélhetésüket, azonban ehhez az ő iskolázottsága kevés volt. Küzdött, sokan pártfogolták, mások nem ismerték el.

Alagút

A lyuk napról-napra nőtt, folyamatosan szívta magába a világot.

Szex a lelke mindennek 1.

Azt mondta, nem colostokkal járja az élet útvesztőit, hanem pragmatikusan, kvázi deduktív módszerrel határozza meg az akkoraság-megfelelőség ok-okozati viszonyát, s mivelhogy van némi orális fixációja, ergo ezt ő úgy méri, hogy...

"Csak az a jó ..."

Sokaknak – azt hiszem – nem kell bemutatnom a PUF-ot, hiszen elég sűrűn megfordultak már ők a Schönherzben is. Sok ismerősöm azonban meglepődött, amikor megtudta, hogy már 20 éve zenélnek.

Farkas Károly

Csulyák Gábor (Csucsu), VI. Vill.

Harmatcsepp

Megszületett. Éjszaka még anyagtalan páraként lebegett a fák között, most kecsesen és csillogón tükrözi vissza millió testvérével együtt teremtője, a hajnal tüzes pompáját.

Angyali lények szálltak el felette, s telepedtek mellé a végtelen mélységből felfelé törő és az egekig nyúló fák ágaira. A színpompás angyalok repesve köszöntöttek az álmosan ébredező nap első, még erőtlen vörös sugarait, s a boldog kórus dalai finom és kellemes remegésekként járták át apró kristálytestét.

Egyik testvére engedve a szellő kacér csábításának, legördült a zöld levélteraszról, s csillámló gyöngyként hullt alá az alsó, felfedezetlen világok felé.

Egyre világosabb lett, s a vörös lassan kikopott a levelek között átszűrődő fényből. Egyszer csak egy kíváncsi jószág futott mellé, s megszemlélte saját tükörképét, miközben szivárványos szárnyaival táncra perdítette a levegőt. Végül továbbsuhant, s a levél széléről elrugaszkodva elrebbent az ismeretlenbe.

A meleg egyre nőtt, s érezte, hogy hamarosan ő is követni fogja kis látogatóját. Könnyebb és könnyebb lett, párát nevetett a szélbe s határtalan felszabadultság itatta át. Nemsokára már csak felülről láthatta a helyet, hol rövidke életét töltötte, de az is hamar a lombok homályába merült. Feljebb és feljebb emelkedett a többi harmatcsepp-lélekkel együtt a fényes égen úszó, fehérben gomolygó mennyország felé, ahonnan egy szép napon talán, új életre kél.

Táltos