Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Schreiner Csaba (edward)

Hmm...

Kollégium és diákotthon

Egy tavaly óta várt ünnepély

Élőben találkozhattunk Kerekes Józseffel, akit a legtöbben Jim Carrey hangjaként ismernek - ő a Gyűrűk Urában Samut szinkronizálta. Újréti László is ott volt, aki Théodennek kölcsönzött magyar hangot, illetve a Jóbarátok Chandlere, Sinkovits Vitay András, aki Boromir hangja volt a filmben.

Az Ügyfél és a Kisasszony

Amikor megkötöttem a szerződést, akkor volt a papíron egy kis négyzet, és mellé volt írva, hogy internetes átutalások tiltása. Ezt én beikszeltem.

Üruágőpiket

Mit (t)együnk, ha éhesek vagyunk?

Programozás egy napon keresztül – szervezői szemmel

A kezdetek óta van egy központibb téma, ami köré épül az adott év versenye. A legkellemesebb talán a LEGO-robotok összeszerelése, programozása, és betanítása (téglalabirintusban tájékozódás, vonalkódolvasás, tánc) volt.

Elavult, öreg szakik

Egy műegyetemista kalandjai falun

Kedves Gólya barátom!

Sok szeretettel köszöntelek abból az alkalomból, hogy a Villanykar legjobb lapját olvasod! Hagyományunkat megtartva idén is elkészítettük és eljuttattuk újdonsült kollégáinkhoz gólyaszámunkat, melynek célja, hogy idejében és a lehetőségekhez képest minél jobban megismerd karunk életét, kollégiumát, stílusát, és mikor fizikailag is idekerülsz, már ne egy idegen környezetbe lépj be.

Ebben a számban sok olyan információt gyűjtöttünk össze, amely hozzásegít ahhoz, hogy még legalább öt évig az egyetem polgára maradj, és tedd ezt úgy, hogy közben nagyon jól érzed magad.

Hely hiányában persze közel sem tudtunk minden fontos dolgot (fogalmat, szervezetet, jótanácsot stb.) leírni, de amit elsősként tudnod kell, az megtalálható a gólyaszám hasábjain – ami pedig nem, azt majd alkalmad nyílik megkérdezni a senioroktól, HK-soktól vagy egyéb, egyszerű halandóktól a gólyatáborban és később is bármikor.

Számos újdonsággal kerülsz szembe, mikor idevet a sors, és biztosan sok minden tetszeni fog. Ezek között szelektálni kell, mert előbb-utóbb minden egyetemista szembesül a nagy problémával: kb. 40 órás napokra lenne szüksége, hogy nagyjából mindenre legyen ideje, amire szeretné. Egyelőre foglalkozz két dologgal: az egyetemen tanulj, a koleszban pedig érezd jól magad!

Az Egyetemhez sok sikert, a gólyaszámhoz jó szórakozást kívánok!

Gyenes Tamás
főszerkesztő