Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Műegyetem–Siemens együttműködés 2003-ra

Sziget 2002 nyár

Új Vár Klub

SchNet – a korszerűsítés küszöbén

Naplopók

Tök függetlenül, ám teljesen egyszerre ébred bennünk fel a szégyenérzet, hogy ehhez képest mi átlustálkodtuk a napot, párhuzamosan kezdjük a hajunk gyorsan valami emberi formára szedni, kipislogni a csipát a szemünkből, rövid nyújtózások, ruhaigazgatás, hirtelen valami komolyabb beszédtéma keresése.

EHK-Tükör

"Pályázatok"

Schönherzes szobahelyzet

Számítógépek, kártyaleolvasók, operátorok

"Egy-másfél órára nem ül le az ember programozni"

Igényesség a Weben

"Éppen Várklub volt"

Király Dénes (Dezső)

Bemutatkozik a SCH-DSK

(Schönherz Diák Sportkör)

Napjainkban a sport hozzátartozik az egészséges életvitelhez. Egyetemi éveid alatt van az utolsó lehetőséged, hogy elkezdj komolyan foglalkozni egy sportággal, és kialakíts egy sportos életmódot.

Ha téged is érdekel tested egészsége, olvasd át, milyen lehetőségeid lesznek a tanulás mellett az egyetemen, illetve a Schönherz kollégiumban tested fitten tartására:

A 4 féléves heti egy, kötelező testnevelés órán rengeteg sportág közül választhatsz, ilyen például a foci, atlétika, asztalitenisz, tollaslabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, általános erőfejlesztés, aerobic, úszás stb. Válassz olyat, amit szívesen csinálsz, hiszen félévente a 14 alkalomból max. 3-at mulaszthatsz el. A testnevelés óra csak igazolt versenyszerű sporttevékenységgel váltható ki.

A kollégiumnak kosár-, röplabda és asztalitenisz sportágban vannak versenycsapatai, melyek edzéseihez bármikor csatlakozhatsz. Vezetőik elérhetőségét és minden más fontos információt a sporttal kapcsolatban a kollégium földszintjén található DSK faliújságról bármikor megtudhatsz.

Ezeken kívül is van lehetőség versenyzésre, hiszen működik az egyetemen egy sportegyesület, a MAFC (Műegyetemi Atlétikai és Futball Club), melynek rengeteg szakosztályából válogathat, aki nem szeretné feladni eddigi sportos életmódját, vagy esetleg most akar elkezdeni egészségesen élni. A MAFC irodát a K. II. 1-ben találod (Központi épület második emelet) közvetlenül a Szkéné színház (sport szempontjából semmilyen jelentősége nincs, csak helymeghatározó szerepe van J), és a Testnevelési Tanszék mellett (no ennek már van, ide fogsz járni tesi aláírásért kuncsorogni).

Amellett, hogy a fenti sportágak szinte mindegyikét űzheted a kollégiumban hobby szinten, valamelyik körhöz csatlakozva lehetőséged van kigyúrni a tested a kondi teremben, kick-boxolhaszt vagy aerobic-ozhatsz heti rendszerességgel, focizhatsz a nyáron felújított alagsori tornateremben, és mindezek után lazíthatsz egyet a szaunában. Csatlakozhatsz a frissen megalakult darts-körhöz, de ha szeretnél egyet bringázni a hegyekben, akkor kölcsönözni is tudsz hozzá kerékpárt. Ha még sosem szörföztél, itt azt is kipróbálhatod. Esetleg ha szellemi sportra vágysz, akkor sakk-körünkben megtalálhatod a számításodat. Nagy segítséget nyújtanak az egyéni sporthoz a sportszerkölcsönzőink, ahonnan sátrat, hálózsákot, labdákat, túra-, hegymászó-, sífelszereléseket stb. bérelhetsz.

A tanévet a kollégiumi Diák Sport Kör által szervezett néhány érdekes sportrendezvény is tarkítja. Ilyenek például a Jegesnap (egész estés közös korcsolyázás), az Evezősnap (kajak-kenu a Duna parton), a Vízinyuszi (különböző úszóversenyek) vagy a Csúcstartó (melyen megmutathatod, hogy te vagy az adott sportág legjelesebb képviselője a kollégiumban) a maga legkedveltebb számával, a Toronyfutással (amely egy versenyfutás a lépcsőházban az alagsortól a 18. emeletig, ami effektíve 21,5 emelet, és a rekord 1 perc 29 másodperc). Két évvel ezelőtt került először megrendezésre a 24 órás foci, melynek idejét - megfelelő számú vállalkozó esetén - idén megpróbáljuk megdönteni. Egész évben zajló focibajnokságunkba is megmérethettek. Ezeken a versenyeken összemérheted állóképességedet sporttársaiddal, rivális évfolyamokkal, vagy egyszerűen csak jól érezheted magad.

Ha érzel magadban erőt és kedvet, hogy rendezőként is csatlakozz a csapathoz, amit Schönherz DSK-nak hívnak, keress minket!

Sportoljatok, csá!

A DSK nevében (és akit bármikor zaklathattok kérdéseitekkel):

Ferenczi Balázs (Patkány)