Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Ötlet levélíróknak - 2. rész

Diákok az Unióban

Az EU folyamatosan arra ösztönzi felsőoktatási intézményeit, hogy kössenek szerződéses viszonyt egymással az egyes tagországok egyetemei, mert csak így érhető el, hogy elismerjék a külföldön megszerzett kreditpontokat.

Adagio

Annyi kérdés kavarog mostanában bennem!

Az elefántokról...

Cím nélkül

A Duna jobb meg bal partja

"A vadabb variáció szerint a lámpákat kövekkel dobálták ki."

Gyenes Tamás (Tom), VI. Info.

20 éves a PC

"Becsapjuk magunkat azzal, hogy mennyi minden újat tud a gépünk, pedig pont a PC-nek köszönhetjük, hogy ennyire lemaradtunk."

Malac

SPOT fény-képrejtvény

Játék

Új Vári Jazzklub

Az Új Vári Jazzklubot 1961-ben alapította egy lelkes kollégistákból álló csapat. Állandó feladatául tűzte ki a nívós jazz-zene népszerűsítését, a zene-rajongók táborának szélesítését.

A kezdetben állandó vendégzenekarként fellépő Benkó Dixieland Band mellett számos kezdő zenekarnak adott otthont, ezáltal kulturált szórakozási lehetőséget biztosított az érdeklődőknek. Az évek során kialakult törzsközönség a fővárosi egyetemek, főiskolák hallgatóiból és végzett diplomásaiból tevődik össze. A klubunk a maga nemében kielemkedő centrummá vált, ahová gyakran és szívesen visszajárnak a hangszeres zenét kedvelők. A kör céljának tekinti, hogy tagjainak kiváló közösséget biztosítson, ezáltal segítse előmenetelüket és segítse a könnyebb beilleszkedésükt a kollégiumi életbe.

Az Új Vári Jazzklub azon kevés mai napig is fennmaradt jazzklubok egyike, mely - egyetemi klub révén - árképzését megpróbálja a diákok anyagi lehetőségeihez mérten kialakítani. Sikerült szemeszterenként 5-6 alkalommal, szerda esténként igazán nívós jazz és blues zenekarok koncertjét műsorra tűzni. Szeretnénk továbbra is magas szintű hagyományaink szellemének megfelelően fellépési, bemutatkozási lehetőséget biztosítani kezdő, feltörekvő együttesek számára is. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk egy kulturáltabb, zenei ízlésben igényesebb értelmiségi réteg kialakulásához segítséget nyújtani. Célunk továbbra is kulturális központ maradni, ahol nem csak a jazz és blues kedvelői találkoznak szívesen.