Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Beszámoló az Impulzus elmúlt éves tevékenységéről

Mindegyik testülettel jónak értékelném a kapcsolatunkat. Meghívásunkra a Kémlelő szerkesztősége (vegyészkari lap) egy vacsorára meglátogatott minket, a nyári táborunkban pedig, az építészekkel tartottunk egy közös szalonnasütést. Jelenleg az ÁVF-fel építgetjük kapcsolatainkat.

A Szakkoli féléve

A konferencián szóban is mindenki mondott egy pár szót az eddigi tevékenységéről. Néhányan még Powerpointos előadást is vállaltak.

Aranyásó Filmklub

A XXVIII. Schönherz QPA hivatalos és megmásíthatatlan végeredménye

A Simonyi konferenciáról

Magyar Bálint oktatási miniszter nem tudott személyesen megjelenni, ezért levélben gratulált a névfelvételhez, és sok sikert kívánt a Szakkollégium jövőbeni működéséhez.

Mostan színes rakétákkal álmodom

Délután Z alakba hajlott gerinccel érkeztünk meg Berlinbe, végre magunkba szívva a friss levegővel az utazás igazi élményét: a megérkezést.

Rohanás

"Na de hova rohannak ők is? Sietnek meghalni."

Nyári villamos felújítások a kollégiumban

Mindenki tapasztalhatta, hogy az új hálózattal vannak gondok, az egyik, hogy szobai zárlat esetén négy szobában teljes áramszünet lesz, illetve sok helyen a szobán belül áramellátási gondok támadtak.

Változások az infós programozásoktatásban

Az a probléma, hogy az oktatók és a HK közti együttműködés nem mindig a legfényesebb, nagyon sokszor történik olyan, hogy egy kisebb oktatói csoportban felmerül egy tantárgyreform-ötlet, és ezt megpróbálják a HK mellett elvinni, a HK-t nem vonják be.

Ha, ha, ha...

BMgE

Sajnos rengeteg helyen láttam a címben szereplő négy betűt Egyetemünkre vonatkozóan szerepelni, még hivatalos szövegekben, meghívókban is. Igaz, hogy 2000. január 1-jétől egyetemünk új neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lett, de a rövidítés (BME) nem változott! Angolul és németül egyébként Budapest University of Technology and Economics (BUTE) és Technische und Wirtschaftswissenschaftliche Universität Budapest (TWUB).

A félreértések elkerülése végett: a http://www.bmge.hu URL-t elővigyázatosságból jegyeztette be az Egyetem.

Tom