Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Impresszum

Levlistára jött:

Cím nélkül

Hálózsákban, matracon

Amikor megakad a húzóka a pályája végén, a lány lassan lecsusszan mellém, nagyot sóhajt, vállamra hajtja fejét, és átadja magát a kényelemnek...

"Ausztria, kenguruk földje!"

"...Ausztrália elsőszámú progresszív metál együttesévé "szentelték" őket."

Tóth András (Tata), III. Info.

Ejnye, no!

Kultúr reszort

Az idő szava

Vihar és szikla

Eféléves lakhatási támogatás

Mint ahogy előző számunkban már írtunk róla, a lakhatási támogatást nem tudtuk kifizetni, mert a kar feltöltetlen kollégiumi férőhelyekkel rendelkezett. Ezeket a helyeket a későbbiekben sem sikerült mind feltölteni.

A Kari HK kérésére az Egyetemi Hallgatói Képviselet engedélyezte az első körös, azaz az első két havi lakhatási támogatás kifizetését azoknak, akik az első körös listán rajta voltak. A HK Weben található lista a havi összegeket tartalmazza (tehát jelen esetben ennek kétszeresét kapják meg, akik rajta vannak).

Lejelentkezés a vizsgákról

Nyilván már sokan észrevettétek, hogy egy ideje sajnos már nem az előző nap, hanem az előző munkanap 12 óráig van mód a Neptunon lejelentkezni egy vizsgáról. (Hétvégén a programok, a gépek és a hálózat is lusták... meg az ügyrendben is benne van) Ha ezt lekésitek, akkor vagy menjetek be a vizsga előtt és jelentkezzetek le személyesen az oktatónál, vagy legalább egy e-mailt írjatok neki, hogy ne számítson a jelenlétetekre (szóbeli esetén ez az oktatónak hasznos, mert hamarabb hazamehet, ha tudja, hogy már nem kell várnia senkire – és nektek is, ha a következő vizsgán nem lesz olyan morcos a tanár).

Szakirány

A most szakirányra készülő hallgatók fokozottan figyeljék a hirdetményeket és ellenőrizzék, hogy a szakirányátlagba beszámító tárgyakból helyesen szerepel-e a jegyük a Neptunban!

Az augusztusi szigorlatok még erre a félévre számítanak, tehát teljesítésük esetén a hallgató szakirányra kerülhet, de a késedelmes teljesítés miatt kizárólag maradék helyekre juthat be (tehát azokra a szakirányokra, ahol a kritériumokat időben teljesítő hallgatók besorolása után még maradt hely).

Változás az előtanulmányi rendben

Mindkét szak előtanulmányi rendjében változás történt. A cél az volt, hogy a nem feltétlenül szükséges függőségek kerüljenek ki, és csak a logikus, szakmai alapokon nyugvó feltételek maradjanak bent. Így a jövőben nem fordul majd elő a mostanra már kezelhetetlen méreteket öltő kérvény-özön, amelyek az előtanulmányi rendtől való eltérésre vonatkoznak – egy "lazább", de betarthatóbb irányított gráf alakult ki. Ez azonban közel sem tökéletes, a kari vezetés két év múlva felülvizsgálja és szükség esetén átdolgozza a mostani rendszert (akkor talán már a kétlépcsős képzésre való felkészülés közepette). Az új előtanulmányi rendeket megtaláljátok a HK Weben.

Új TVSz?

A június 24-i Egyetemi Tanács ülés egyik témája lesz a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat változása, amely többek között kihatással lehet a karunkon igen hangsúlyos n*17-es szabályra is. Figyeljétek a hirdetményeket!

Köztársasági Ösztöndíj

Az oktatási miniszter a 2002/2003-as tanévre is kiírta a pályázatot Köztársasági Ösztöndíj elnyerésére.

A kiírás az Oktatási Minisztérium weboldalán a http://www.om.hu/j431e5.html címen található.

Változás, hogy idén 4.0-ás súlyozott tanulmányi átlag alatt is beadható a pályázat (igaz, erre 0 tanulmányi pont jár).

Diákhitel

Módosult a Diákhitel Rt. Üzletszabályzata. A változás nagy vihart kavart, mivel ezután az Rt. egyoldalúan megváltoztathatja a szabályzatot, amelyet ha nem fogad el a diák, egy összegben vissza kell fizesse az általa addig felvett hitelt.

Az eredeti szabályzat szerint viszont ha a hitelefelvevő nem fogadja el a módosítást és ezt 60 napon belül jelzi, akkor rá nem lesznek érvényesek a módosítások. Tehát amennyiben nem akarjátok elfogadni ezt a módosítást, úgy küldjetek erről írásos nyilatkozat mihamarabb a Diákhitel Központ Rt. Jogi Osztályának (1245 Budapest, Pf.: 1003) és továbbra is a régi Üzletszabályzat vonatkozik Rátok.

Ez a jelenlegi állás, de érdemes figyelni a sajtót, mert az ügynek még lesz folytatása, de minimum visszhangja.

Személyi változás

Tichy-Rács Bence más elfoglaltságai miatt lemondott hallgatói képviselői posztjáról, így Papp Tamás (Mozdony), az első pótképviselő vette át Bence helyét a HK-ban.

Gyenes Tamás