Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

IEEE Etikai Kódex

Elfogadjuk a felelősséget, hogy olyan mérnöki döntéseket hozunk, melyek a köz biztonságát, egészségét és jólétét nem veszélyeztetik, és hogy késedelem nélkül nyilvánosságra hozzuk azokat a tényezőket, melyek veszélyeztethetik az emberi közösséget vagy a környezetet.

A liftben

"Már két hete kereste tekintetével a lányt."

Kék Osztriga

Túrakör

Fragek elleni diéta

A KSZK jelenti...

Cseslem Qndó nyilatkozata

Levélváltás

Elavult, öreg szakik

Mostani, state-of-the-art tudásunk idejét múlja, s ugyanúgy, ahogyan nagyanyáink nem értik a mobiltelefont, mi sem értjük majd a... azt a kis kékeszöld valamit, amit majd csak húsz év múlva fedeznek fel.

SOAP

Kedves Új Diákjaink!

Szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy felvételt nyertek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karára. Ezáltal olyan mérnöki oklevél megszerzése céljából kezdhetik meg a tanulást, amely nemzetközileg elismert, és a csúcstechnológiákhoz legjobban kötődő szakterületeken nyújt igen kedvező álláslehetőségeket. Mind a villamosmérnöki, mind a műszaki informatikai szakterületeken megszerzendő ismeretek és készségek lehetővé teszik mindannyiuk számára, hogy már pályakezdőként is olyan fontos, érdekes és izgalmas szakmai feladatok megoldásába kapcsolódjanak majd be, amelyek az ország gazdasági fejlődése szempontjából meghatározóak. A hozzáadott szellemi értékek folyamatos növelése nélkül a termékek, gyártmányok jövedelmezősége és a termelékenység erősen korlátozott. Emiatt törvényszerű, hogy a megoldandó igazi mérnöki feladatok állandóan újratermelődnek. Már tanulmányi idejük második felében lehetőségük lesz arra, hogy az egyes szakirányokban előírt önálló tervezési munkák keretében ilyen feladatokat is megismerjenek.

A mérnöki szakmák között a Karunkon oktatott villamosmérnöki és informatikai tématerület a legnépszerűbbek közé tartozik, ezért bekerülni már önmagában is szép teljesítmény. Ugyanakkor a követelményeket is a legnehezebben teljesíthetőek között tartják számon. A diploma megszerzéséhez nagyon sok erőfeszítést igénylő rendszeres, alapos munkát kell kifejteniük. A sikerhez elengedhetetlen, hogy kedvvel tanuljanak. A diákévek soha vissza nem térő hangulata csak így válhat teljessé.

Mindehhez sok szerencsét, egészséget és fiatalos jókedvet kívánok.

Budapest, 2001. július

Dr. Arató Péter
dékán