Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Vihar

Ayreon, Star One

Előrebocsátom, hogy a cikket ketten hoztuk össze Szubi barátommal: ki-ki a magának legkedvesebb témáról írt, valamint a teljesség kedvéért született egy áttekintés a többi lemezről és Arjenről.

10 éves a vírus

"És ekkor tényleg megmozdult valami."

A szépirodalomtól a távoli jövőig

A magyar kép alá is kellett felirat, valamint a bejátszásokat felkonferáló Kudlik Júliának is el kellett készíteni a szövegeket. Minden egyes percnyi Deltával minimum egy órát dolgoztam, és nem csak én foglalkoztam vele. Egy nagyon érdekes és sajátos műfaj, de mindenkit óvok tőle.

A Kollégium Stratégiája

Impresszum

Szakmai könyvtár

Köztársaság!

Helyzetjelentés a beléptetőrendszerről

Ebben a félévben érkezett el az idő, hogy a beléptetőrendszer élesben is bemutatkozzon. Ez persze nem sikerült zökkenőmentesen, felmerült néhány probléma. Az egyik az volt, hogy az emlegetett szerkezet memóriáját egy kicsit alulméretezték, a másik pedig, hogy a portához legközelebbi ajtó zárszerkezete eltörött, így ott egyelőre szabadon közlekedhet mindenki.

Sporthírek

Powered by Schönherz DSK

Error

Mielőtt az Impulzus elmenne nyomdába, a szerkesztőségből szinte mindenki többször is átolvassa az egészet. Sajnos azonban a sajtóhiba olyan állat, ami ilyenkor ritka ügyesen tudja magát álcázni, hogy aztán mikor a kész újságot megkapjuk a nyomdából, rögtön kajánul a képünkbe vigyoroghasson.

Ez persze legfeljebb csak bosszúságot szokott okozni, hiszen egy-egy elgépelés, vagy enyhébb helyesírási hiba kellemetlen ugyan, de nem tragédia. Ám az már baj, ha nem szintaktikai, hanem szemantikai hiba csúszik be (kevésbé elegánsan kifejezve: hülyeséget írunk le). Sajnos az előző számban ez történt.

Az új tantervben nem szereplő tárgyak listájában hibásan szerepelt a Jelek és rendszerek I. tárgy utolsó meghirdetése. A leírtakkal szemben az előző (1999/2000. őszi) félévben az előadásokat Bokor Árpád tanár úr természetesen megtartotta (méghozzá a lehető leglelkiismeretesebb módon). Sőt, annak ellenére, hogy a kari megegyezés szerint ennek a tárgynak már soha többé nem kellene indulnia, a tanszék mégis felajánlotta, hogy ebben a félévben (1999/2000. tavasz) még egyszer meghirdeti, most már valóban csak vizsgalehetőséggel. Bokor tanár úr pedig elvállalta, hogy annak a négy hallgatónak, aki élt a lehetőséggel, rendszeresen konzultációt tart.

A fentiek ismeretében különösen kellemetlen, hogy egy elírás miatt félreértés történt. Ezért ezúton kérünk elnézést az Elméleti Villamosságtan Tanszéktől, és különösen Bokor tanár úrtól.

vIstván