Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Egyetemi nagyszótár

Kolesz rövid hírek

KGy, KSzK hírek, felújítások, MMMK

Új támogatónk, a Siemens

"... a Schönherz Zoltán Kollégiumot pedig modern számítógépekkel segíti a cég."

A vándor

"Az út hosszú volt, évtizedekben mérhető."

Megújulás

Plakátolás, de hogyan!?

"...nem kulturáltabb így"

Szabadság

Kék Osztriga

Emberszeletelő

"Kérem vigyázzanak, az ajtók gyorsan záródnak!"

Házavatás cicával és női nevekkel

Visszatérve a hódokra.

Error

Mielőtt az Impulzus elmenne nyomdába, a szerkesztőségből szinte mindenki többször is átolvassa az egészet. Sajnos azonban a sajtóhiba olyan állat, ami ilyenkor ritka ügyesen tudja magát álcázni, hogy aztán mikor a kész újságot megkapjuk a nyomdából, rögtön kajánul a képünkbe vigyoroghasson.

Ez persze legfeljebb csak bosszúságot szokott okozni, hiszen egy-egy elgépelés, vagy enyhébb helyesírási hiba kellemetlen ugyan, de nem tragédia. Ám az már baj, ha nem szintaktikai, hanem szemantikai hiba csúszik be (kevésbé elegánsan kifejezve: hülyeséget írunk le). Sajnos az előző számban ez történt.

Az új tantervben nem szereplő tárgyak listájában hibásan szerepelt a Jelek és rendszerek I. tárgy utolsó meghirdetése. A leírtakkal szemben az előző (1999/2000. őszi) félévben az előadásokat Bokor Árpád tanár úr természetesen megtartotta (méghozzá a lehető leglelkiismeretesebb módon). Sőt, annak ellenére, hogy a kari megegyezés szerint ennek a tárgynak már soha többé nem kellene indulnia, a tanszék mégis felajánlotta, hogy ebben a félévben (1999/2000. tavasz) még egyszer meghirdeti, most már valóban csak vizsgalehetőséggel. Bokor tanár úr pedig elvállalta, hogy annak a négy hallgatónak, aki élt a lehetőséggel, rendszeresen konzultációt tart.

A fentiek ismeretében különösen kellemetlen, hogy egy elírás miatt félreértés történt. Ezért ezúton kérünk elnézést az Elméleti Villamosságtan Tanszéktől, és különösen Bokor tanár úrtól.

vIstván