Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Programozásoktatás máshol – avagy hogy lehet még?

Nem célunk bármiféle következtetést levonni, bármelyik tanmenetet ideálisnak kikiáltani. Ebből a rengeteg adatból egyvalami mindenesetre kiviláglik: azonos problémákra nagyon eltérő megoldásokat lehet adni, azonos célokat teljesen más utakon is el lehet érni.

HK news

Elavult, öreg szakik

Pusztító olajhártya

Az olajszennyezés a globalizációval jár együtt, ennek természetes következménye, aminek egyáltalán nem örülünk.

Szilánkok

Az előző számunkban megjelent helyesírási teszt helyes megoldásai:

a., a., c., a., b., b., b., a., c., a., a., a., a., b., a., b., c.

Az sok piros csőrű madár által lakott tábor

"...banánt ehettek fél liter tejjel."

Trubadúrvers

Sza-sza-szakestély...

Eddig mindig tartottunk egy vizsgabúcsúztatót februárban. Most valószínű, hogy ez egy szalagavató szakestély lesz, ami a Villanykaron még nem volt.

Aktuális ZOH!

Életlen. Ha éles (mondjuk Trinitron), akkor geometriahibás.

Újra itt az R-Klub!

Az elmúlt évek agóniája után valami megmozdulni látszik az R épület első emeletén. Tíz évvel ezelőtt az egyetem kulturális életének meghatározója, az R-Klub, ismét várja egyetemünk hallgatóit. A szolgáltatásokról és a tervekről beszélgettünk Zala Szilárddal, a Klub vezetőjével.

Az elmúlt évtizedben az R-Klub is a gazdasági megszorítások áldozatává vált. Az 1988-as hat alkalmazottal szemben csupán egy állandó munkatársat foglalkoztatott az egyetem. Ez a szintentartáshoz sem bizonyult elegendőnek. A klub berendezései amortizálódtak, a még működőképes eszközök pedig a gyakori lopások miatt tűntek el. A hiányzó infrastruktúra pótlása pénz hiányában nem történt meg, így az egykor szebb napokat látott helyiségeket nem volt miért meglátogatnia a hallgatóknak.

Most, hogy a Diákközpont Kulturális Titkársága átvette a klub kezelését, ismét megindulhatott a munka. Egy főállású alkalmazottat vettek fel, a technikai hátteret felújítják, rendezvényeket szerveznek.

Biztosították az átjárást a R épület első emeleti büféje és a klub között, így nyugodt környezetben 10 és 16 óra között mindenki kényelmesen eltöltheti idejét akár az ott található hetilapokat és folyóiratokat olvasva, akár az ingyenesen biztosított kártya, sakk és sok más társasjáték segítségével.

Mint megtudtuk, itt próbál a Szkéné színház, néhány egyetemi zenekar, valamint több amatőr együttes is. Mentálhigénés (pszicho, egészségvédő) programok várnak minden érdeklődőt, de az Országos Mozgássérült Tánctalálkozót is itt rendezik. A Tükörszínpad, mely a nézők által elmesélt történetdarabokból összeállított színdarab, igen érdekesnek hangzik, de a más kreatív játékok iránt vágyókat, illetve a táncolni szeretőket is szívesen várják. Október végén itt kerül megrendezésre az Egyetemi Színházak Fesztiválja, mely igen sokrétű programot biztosít minden érdeklődő hallga-tónak.

Lehetőség van baráti összejövetelek, beszélgetős esték lebonyolítására is, de akár születésnapok is rendezhetők, melyhez a helyiséget biztosítja a klub. Spontán alakulnak ki a társaságok, mint például egy videózó társaság (csak a filmet kell hozni), vagy a Biblia-kör, de a komolyzene iránt érdeklődőknek is biztosan tetszeni fognak a lehetőségek. A klub vezetői nem mondják meg, hogy hogyan töltsék el a szabadidejüket az oda látogatók, ők a termet, a tiszta abroszt és a teát biztosítják.

Kevés olyan egyetem van, ahol egy helyen ennyi programot kínálnak, ráadásul ingyen. Reméljük, minél többen ellátogattok ide.

Tubi