Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

103 - 171

"A jegyzőkönyvbe viszont más került..."

Ivan Bush & Tibor Clinton

Egy tavaly óta várt ünnepély

Élőben találkozhattunk Kerekes Józseffel, akit a legtöbben Jim Carrey hangjaként ismernek - ő a Gyűrűk Urában Samut szinkronizálta. Újréti László is ott volt, aki Théodennek kölcsönzött magyar hangot, illetve a Jóbarátok Chandlere, Sinkovits Vitay András, aki Boromir hangja volt a filmben.

Tahó papa?

Péksütemény a Sötétben!

Hangosan csapódik mögöttem a fém ajtó, ahogy kiérek. Megint nem vigyáztam, de most már mindegy. Tényleg hideg van, reszketek végig az úton, de nem kell.

Loreena McKennitt

"A Schönherz kolesz nem apácazárda..."

Erdélyi Boróka (boro)

Moonsorrow

MusicMania

Gólyabál 2003 – szubjektív élménybeszámoló

Bár idén valahogy nem voltam a szokásos kötekedős hangulatomban, nem szúrt szemet igazán komoly rendezői hiba, valahogy profibbnak tűnt a bál szervezése, mint az eddigi években.

Ötlet levélíróknak
1. rész

Bizonyára sokan vagytok úgy, hogy sürgősen levelet kéne írni egyik vagy másik ismerősnek, barátnak, barátnőnek, de valahogy sehogy sem jön össze. Még levélpapír, boríték, bélyeg csak-csak akadna, de az ihlet, az a fránya ihlet az istennek se akar megjönni. És csak telnek-múlnak a napok, s egyre nagyobb lelkiismeretfurdalás kezd gyötörni. Míg a végén kigyömöszölünk magunkból egy irományt, amely oly lapos, mint maga a papiroslap amire írtunk, silány, ötlettelen, s az ember legszívesebben fel se adná. Vagy fel sem adja.

E mindennapi mindnyájunkat érintő problémát lehet kiküszöbölni egy frappáns ötlettel, amivel egyszeriben minden gond megoldható. Ez az úgynevezett egyenlevél előregyártható, különböző alternatívákat tartalmaz, sokszorosítható, és minden földi jóval el van látva. A maga nevében jópofa, fél perc alatt elkészíthető, és már csak postázni kell.

Íme:


Kedves ............!

Köszönöm szépen a /leveledet/ /képeslapodat/ /táviratodat/.

/Örültem/ /Nagyon örültem/ /Nagyon nem örültem/ neki. Nálam most /nem történik semmi/ /nagy dolgok történnek/ /semmi különös nem történik/.

Egész héten /vertem a húgomat/ /kivert a hideg/ /vert az isten/.

Az első kérdésedre a válaszom a következő: /igen/ /nem/ /lehet/ /még gondolkozom rajta/. A második kérdésedre a válaszom: /igen/ /nem/ /találkozzunk tizennégy harminckor a kispesti Rozmaring és a Kisüsti utca sarkánál/. A harmadik kérdésedre a válaszom: /igen/ /nem/ /időnként előfordul/ /jobban szeretem a kakaós-tekercset/.

Nálunk most /hideg van/ /meleg van/ /brummognak a jegesmedvék/ /esik az eső/ /hull a hó/ /nem esik semmi/. Egész nap /fürdök és napozok/ /korcsolyázok/ /síelek/ /tanulok mint az állat/. Tegnap /levizsgáztam/ /leszigorlatoztam/ /repültem mint a vadlibák/ /biciklit szereltem/. Holnap /elutazok/ /falat bontok/ /terítőt varrok/ /megnézem a Dallas legközelebbi részét/.

Az első válaszodra a kérdésem: /miért ?/ /te talán nem szoktad?/ /csütörtökön neked nem lenne jobb?/ /komolyan gondolod?/. A második válaszodra a kérdésem: /kinek a ku..va anyját?/ /a Maxwell egyenletekkel nem lett volna egyszerűbb megoldani?/ /ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk, hány nap alatt, hány tojást tojik?/ /mondd, te normális vagy?/. A harmadik válaszodra a kérdésem: /az idegszanatóriumból mikor engednek ki?/ /apád most mit szólt hozzá?/ /még élsz?/ /legutóbb hogyan sikerült kihúzni téged a kútból?/

Képzeld, a falunkban a Marcsi most a /Józskával/ /Bélával/ /Ferivel/ /Gézával/ flörtöl. A részeges Tóth János tegnap /kétszer/ /háromszor/ /négyszer/ verte meg a feleségét. A Béres Karcsi /egy/ /kettő/ /három/ gyerek után fizet gyerektartást.

Légy szíves, add át az üdvözletemet a /nagynénikédnek/ /a monori Józskának a kocsmában/ /a jó öreg pedellus bácsinak/ /Drzekanowskynak a lengyel piacon/.

/Sokszor csókollak/ /Üdvözletem/ /Szia/

/Írj/ /Ne írj/ /Csinálj azt, amit akarsz/

____________________________
/aláírás/

/B.pest/ /B.kenese/ /Bélapátfalva/ , /1992/ /1993/ /1994/

/A nem kívánt rész törlendő/


Remélem sokatok számára tetszést nyert az ötlet. Szóval akkor kellemes levelezgetést.

Sipos Csaba