Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A (haza)Küldött( )gyűlés

Malac

Informatikus tanterv - ma és holnap

Kolesztöri

Mi is van a Schönherz tetején?

(BME vs. SZIF) vs. Hallgató

"Senki sem foglalkozott a dologgal..."

Szabadság

A beszélgetés során egyszer csak valakinek nagyszerű ötlete támadt: Modellről beszélünk akkor, ha az elv, tézis, gondolat megváltozása nem okoz lelki fájdalmat, ellenkező esetben pedig hit.

TDK C15

Impresszum

Tíz éves a Black-Out

Tájékoztató
az I. éves villamosmérnök hallgatók között végzett felmérésről

1992. februárjában mind a 20 tankörben elvégeztük az OHV (Oktatók Hallgatói Véleményezése) felmérést. 299 kitöltött lapot kaptunk vissza, ez kb. a hallgatók 3/4-ét jelenti.

Az előadókra adott osztályzatok átlaga 4.11, a gyakorlatvezetőkre adottak‚ 4.25 volt. Ez az átlag nagyon kis szórással állt elő. A legjobb előadói átlagok +5%...- 9%, a gyakorlatvezetői átlagok pedig +13%...-18% eltérést mutatnak.

A számonkéréssel kapcsolatos kérdésekre az osztályzatok átlaga az alábbi volt:
15. Világosak voltak-e előre a követelmények? 3.77
16. A számonkérés rendjét elvileg jónak tartja-e? 4.19
17. Konkrétan az Ön értékelése korrektül zajlott-e? 4.68
18. A terhelést megfelelőnek tartja-e? (Ha nem: túl nagy, túl kicsi)

A DERIVE programcsomagot bemutató számítógépes foglalkozáson 160 diák vett részt (a válaszolók 54%-a). A két kérdésünkre a válaszaik: hasznosság szempontjából 3.33, érdekesség szempontjából 4.00 volt az átlagosztályzat, elég nagy szórással. Feltűnően nagy eltérések voltak abban, hogy az egyes tankörökön belül hányan vettek részt a foglalkozáson: voltak tankörök (6, 8, 11, 12, 13, 19), ahol szinte mindenki elment, és olyanok is (1, 3, 5, 7, 9, 16), ahonnét szinte senki.

Összehasonlításként Fritz Ági és Kónya Ica az informatikusoknál készített felmérést; a 70 diákból 60 válaszolt (86%). Közülük 35-en vettek részt a DERIVE-gyakorlaton (58%), ezek 66%-a tartotta hasznosnak. Több mint 80%-uk önállóan is használta a DERIVE-ot, 70%-uk javasolta, hogy a II. félévben is legyen és 93%-uk javasolta, hogy jövőre is csináljunk valami hasonlót az I. éveseknek.

Dr. Recski András