Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Elnök úr

"... olyan elnökre lenne szükség, aki ezt az áldatlan állapotot megszakítja és konszenzusra képes."

A Villanykar által szervezett tanulmányi versenyen elért eredmények az 1998/99-es tanévben

Intejú Kónya Ilona tanárnővel

SCHFreestyle

A Balaton festője

>Vannak vidékek, melyeken örök nyomot hagyott az a művész, aki – miután rácsodálkozott egy tájra – felejthetetlen szavakkal vagy vizuális memóriánkból kitörölhetetlen kompozíciókkal ránk hagyta a maga tájélményét.

Kívül az időn

MAVE

"Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesülete"

Mit (t)együnk, ha éhesek vagyunk?

Gólyabál

Zsíros margarin

Tájékoztató
az I. éves villamosmérnök hallgatók között végzett felmérésről

1992. februárjában mind a 20 tankörben elvégeztük az OHV (Oktatók Hallgatói Véleményezése) felmérést. 299 kitöltött lapot kaptunk vissza, ez kb. a hallgatók 3/4-ét jelenti.

Az előadókra adott osztályzatok átlaga 4.11, a gyakorlatvezetőkre adottak‚ 4.25 volt. Ez az átlag nagyon kis szórással állt elő. A legjobb előadói átlagok +5%...- 9%, a gyakorlatvezetői átlagok pedig +13%...-18% eltérést mutatnak.

A számonkéréssel kapcsolatos kérdésekre az osztályzatok átlaga az alábbi volt:
15. Világosak voltak-e előre a követelmények? 3.77
16. A számonkérés rendjét elvileg jónak tartja-e? 4.19
17. Konkrétan az Ön értékelése korrektül zajlott-e? 4.68
18. A terhelést megfelelőnek tartja-e? (Ha nem: túl nagy, túl kicsi)

A DERIVE programcsomagot bemutató számítógépes foglalkozáson 160 diák vett részt (a válaszolók 54%-a). A két kérdésünkre a válaszaik: hasznosság szempontjából 3.33, érdekesség szempontjából 4.00 volt az átlagosztályzat, elég nagy szórással. Feltűnően nagy eltérések voltak abban, hogy az egyes tankörökön belül hányan vettek részt a foglalkozáson: voltak tankörök (6, 8, 11, 12, 13, 19), ahol szinte mindenki elment, és olyanok is (1, 3, 5, 7, 9, 16), ahonnét szinte senki.

Összehasonlításként Fritz Ági és Kónya Ica az informatikusoknál készített felmérést; a 70 diákból 60 válaszolt (86%). Közülük 35-en vettek részt a DERIVE-gyakorlaton (58%), ezek 66%-a tartotta hasznosnak. Több mint 80%-uk önállóan is használta a DERIVE-ot, 70%-uk javasolta, hogy a II. félévben is legyen és 93%-uk javasolta, hogy jövőre is csináljunk valami hasonlót az I. éveseknek.

Dr. Recski András