Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Gellért-hegy

... akkor mi értelme az egésznek?

Hauer-esték sorozat

A stresszfehérjék szerepe a földi élet keletkezésében és fenntartásában.

Dohányzásra kijelölt helyek az Egyetem létesítményeiben

"részlet a rektori körlevélből"

Kapitalizmus

"Ha fizetnek, akkor adok levegőt."

RF felújítás

nagyobb csatornaválaszték és jobb képminőség

4 óra

A másodsíkú zenei interjú, és ami mögötte van

Bevezető

Rettegés

A német nyelvű képzés

Fesztivál 7

Minden kilenc évvel ezelőtt kezdődött. A kollégium irodalmi érdeklődésű lakói amatőr színtársulatot alapítottak. A társulat több sikeres fellépés után egy országos szintű egyetemi színház-találkozóval lepte meg a Ház lakóit és baráti körét. Az egyhetes programsorozat iránt való nagyfokú érdeklődésen felbuzdulva 1993-ban a találkozó már több művészeti ágat magába foglaló Fesztivál 7-ként került megrendezésre.

A rendezvény elsőrendű célja volt lehetőséget biztosítani a fiataloknak, hogy mérsékelt, számukra is elérhető áron látogathassanak igényes kulturális programokat, megismerjék a hasonló korú színi előadók törekvéseit, munkáját, illetve, hogy kulturált környezetben tölthessék el szabadidejüket.

Az alapötlet immár tíz éves, de az, hogy egy igen széleskörű fesztivál lett belőle, köszönhető a Kultúr Reszort lelkes tagjainak. A szervezők a rendezvény színhelyéül természetesen a kollégium földszinti és első emeleti klubtermeit és körfolyosóit választják, a termeket hangulatos díszítőelemekkel kiegészítve kávéházi, csárdai vagy éppen barokk hangulatot teremtenek a kollégiumnak.