Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A búcsúzó KB

Arcoskodás

Hajnal

"Gyilkolni készülök, megint."

20 éves a PC

"Becsapjuk magunkat azzal, hogy mennyi minden újat tud a gépünk, pedig pont a PC-nek köszönhetjük, hogy ennyire lemaradtunk."

Túlélhetjük-e a technikát?

A nyersanyagkérdés politikai és gazdasági kérdéssé vált. Az olajkészletek kifogyóban vannak, mégis még mindig a benzin a legolcsóbb üzemanyag.

Rövid hírek

Ösztöndíjtábla az 2002/2003 őszi félévre

Steiner Gábor (Steinci)

QnQ élménybeszámoló "válogatás"

XXX. Schönherz Qpa

Pályázat

Fiktív filmek - a javából

"FILMET FORGAT AZ AOL

(c|net) Az America Online lesz a főszereplője a «You've got mail» cimű romantikus vígjátéknak Tom Hanks és Meg Ryan oldalán. A film, amelynek címe megegyezik az AOL szlogenjével, feltehetőleg hatalmas reklámot csinál majd a szolgáltatónak."

Már alig várom, hogy elkészüljenek az alábbi filmek:

"Host not found" – Politikai krimi a tuvalui titkos médiaháborúról, az idősödő, de még szabványos Harrison Forddal. Az egyik oldalon a félelmetes hírű Domain Name Service, az Internet titkosszolgálata, a másikon a Micro$oft World Domination 00 nevű terrorista szervezet. Akció, látvány, szerelem, sávszélesség!

"Permission denied" – Erotikus film, főszerepben World Wide Pussy és 8" Hard Drive. A filmzene (olyan is van benne!) a világhírű Fuck Transfer Protocol munkája, amely jelenleg az Internet leggyakrabban használt átviteli protokollja. Az on-lány részek miatt csak 18-as verzió-számon felülieknek!

"Connection closed by foreign host" – Egy bevándorló család tragikus története.

"Segmentation fault. Core dumped." – Bizarr mese a darabolós gyilkosról, akinek nem bírta a gyomra.

"Execution aborted" – Egy halálraítélt megmeneküléséről szóló megható film, Robert::Redford és Kate::Winslet tolmácsolásában. A film megfelel a 4.0-s "Oscar díj"-szabványnak a főszereplők és az operatőri munka tekintetében, de megtekintését csak Dolby DigiNyál Stereo rendszerrel felszerelt mozikban ajánljuk, ott az igazi!

"Bogus packet" – Bohókás kalandok az Interneten, avagy mit csinál két gimnazista, ha bevezetik az iskolájukba a világhálót?

"Backup day" – A Terminátor 3. epizódja, amelyben az emberek fölényes győzelmet aratnak a Skynet Windows CE-alapú kiborgjai ellen, majd hosszas formattálás után Linux-ot telepítenek a központi gépre. Mellékszereplőként remekel V.I., operatőr G. Imp.

"This will end your Windows session" – dokumentumfilm az X Window-ról, a kezdetektől napjainkig

"Shutdown in 1 minute" – Izgalmas űr-kalandfilm Bruce Willis-szel es Tommy Lee Jones-szal. A főszereplők hosszú mesterséges alvás után kerülnek be a központi egységbe(!), ahol látják, hogy a hajtómű nemsokára le fog állni. Sikerül-e 1 perc alatt root jogokat szerezni a DEC Alpha kisérleti űrhajón, és megállítani a visszaszámlálást, vagy minden eltöröltetik a memóriából?

"No space left on device" – A legendás Sun Enterprise 6000-es űrhajó legújabb kalandjai, amelyben a gonosz /dev/null elnyeléssel fenyegeti a világegyetemet, míg végül nem marad annyi tér(!), hogy hiperugrást hajtsanak végre. A (szokás szerint) brilliáns megoldásban főszerepet játszik Java, az intelligens, platformfüggetlen kávéfőző automata.

"Broadcast message from root" – Martin Scorsese filmje a Tízparancsolatról

"Command not found" – Fergeteges paródia Leslie Nielsen-nel, ahol mindenki más prioritás és UID alatt fut, mint ami számára ki van jelölve. A végére minden összekeveredik, scheduler legyen a talpán, aki kibogozza! Rendezte: Ext2Fsck. Vírusirtót hozzanak, a nevetés fertőző!

"35 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss" – A Román Csomagküldő Szolgálat termékbemutatója

"System is busy" – A brókerek könyörtelen világába vezet ez a film, ahol mindenkinek alig van szabad processzorideje, és a terhelés gyakran vezet rendszerösszeomláshoz. Elavult rendszerbusszal rendelkezőknek nem ajánlott a megtekintése.

"Network unreachable" – A "Hálózat csapdájában" folytatása egészen más fordulatot vesz, mint az előző rész: a főszereplő (Sandra NumLock) nyaralni megy egy békés, kis forgalmú helyi hálózatra, amikor váratlanul a router teljes konfigurációját kitörli egy titokzatos rosszakaró, majd később egy WinDózer "véletlenül" elkaparja az üvegkábelt. Sikerül-e kijutnia a hálózatra, mielőtt az elvonás következményei végeznek vele?

"Emptying the Recycle Bin" – Wim W. Wenders "Best of non-Internet art"-díjas alkotása válasz a 20. század utolsó őrületének kihívására. Csak egy lassú perifériára szorult egyszerű klimpelő áll szemben a káosszal, amit az ember teremtett maga köré gondatlanságával. A film megtekintéséhez segítségnek ajánljuk a Vizio asszociatív szótár tamagocsin futó változatát.

"The X.25 files" – Hátborzongató film a kimondhatatlan, begépelhetetlen és beszkennelhetetlen történeteket bemutató sorozatból. Egy alig-alig ismert protokoll titkai most feltárulnak!

"No mail." – A "You've got mail" paródiája, Leslie Nielsen főszereplésével.

"Ping failed" – Megható történet a kínai földművescsalád legkisebb gyereke, a kis Ping életéről, aki 180-as IQ-jával hamar kitűnik társai közül, ám végül mégis ott rohad meg ő is a végtelen rizsföldeken.