Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Szitázó

Kínai akcióművészet

Jackie Chan: Az egyetlen színész, aki Jet Livel összemérhető, egyenesen a pekingi operából. Zseniális mozgásművészete van, de szerintem elpoénkodja a filmjeit, különösen az utóbbi tíz évet.

Diákok az Unióban

Az EU folyamatosan arra ösztönzi felsőoktatási intézményeit, hogy kössenek szerződéses viszonyt egymással az egyes tagországok egyetemei, mert csak így érhető el, hogy elismerjék a külföldön megszerzett kreditpontokat.

A XXVIII. Schönherz QPA hivatalos és megmásíthatatlan végeredménye

Ötödéves...

Újra Kucsera

Elavult, öreg szakik

Hálózsákban, matracon

Amikor megakad a húzóka a pályája végén, a lány lassan lecsusszan mellém, nagyot sóhajt, vállamra hajtja fejét, és átadja magát a kényelemnek...

Programozás 24 órán át

Falconer

Rövid hírek Házunk tájáról

Ásó, kapa...

Rögtön két örömteli bejelentéssel kezdenénk: 2000. április 6-án Gáborik Zsuzsa és Rónai Balázs (alias Blázi, kollégiumunk szeretett ex-nevelő-tanára és Díszpolgára), egy hónappal később, május 6-án pedig Arlett Judit és Turcsán Zsolt (alias Turcsi, kollégiumunk másik szeretett volt nevelőtanára és Díszpolgára) fogadtak egymásnak örök hűséget. Mindkét párnak gratulálunk, és nagyon sok és boldogságban eltöltött közös esztendőt kívánunk!

Kollégiumi Küldöttgyűlés, 2000. április 6.

120 dühös ember, 30 fok, 46 jutalmazott, 24 szavazás, 16 beszámoló, 300 perc.

Lett új KKB-nk, 2 új Díszpolgárunk, módosított kolesz felvételink, de nem lett szintközösségi rendszerünk. (Lásd a Küldöttgyűlésről szóló összefoglalót!)

Megújuló Body terem

Hamarosan megkezdődik a Body-terem bővítése, felújítása. Ez sajnos azzal jár, hogy a helyiséget be fogják zárni néhány napra a vizsgaidőszak környékén, hogy aztán nagyobb helyiségben, frissen festett falakkal, új szőnyeggel vehessék ismét birtokba a kondizni vágyó kollégisták.

KIR - Kollégiumi Informáiós Rendszer

Elkészült! Elkészült! Elkészült! Elkészült! Elkészült! Elkészült! Elkészült! Elkészült! Elkészült!

Nézzétek meg: http://tsb.sch.bme.hu/kir

Igaz, hogy még fejlesztés alatt áll, de már sok funkciója működik. A Kar minden hallgatója regisztrálhatja magát benne, ezt követően hozzáférhet a Házban működő körök/reszortok/évfolyamok/rendezvények/egyebek névsorához és néhány fontosabb adatához.

Ennek örömére a Titkári reszort idén már ezen keresztül bonyolítja a közösségi pontozást és a belépőosztást.

A tervek szerint ez a site tényleg egy információs központtá fog válni, itt lesznek elérhetők az egyes jegyzőkönyvek, lesznek különböző témájú fórumok, illetve akár a hálózatregisztráció vagy Body kör belépő készítés is ezen keresztül fog lezajlani.

A mű elkövetője Cserép János (Joel), akinek a munkáját ezúttal is köszönjük!

Építő jellegű kritikák és dícséretek küldhetők a következő címre: joel@sch.bme.hu.

Biztonság a Házban

Sajnálatos módon eddig már rengeteg, a kollégium területén történt lopásról, rongálásról kellett beszámolnunk. Az új KKB feladatának tekinti ezek megelőzését, a közbiztonság javítását. Ennek első lépéseként biztonsági kamerákat szereltettek fel a portához és az alagsori gazdasági bejárathoz. A kamerák képét a nap 24 órájában figyelik, hogy lopás esetén ezzel is segítsük az elkövető személyek felkutatását.

Nyert a HA5KFU!

Örömhír, hogy a szilveszterkor megrendezésre került CQ 2000-en (ami egy 2000 percen keresztül folyamatosan tartó országos verseny) a kollektív állomások kategóriájában a HA5KFU radióklub hírnevéhez méltóan ismét toronymagasan nyert!

Üröm az örömben, hogy sajnos azt a rádiókészüléket, amivel a versenyen forgalmaztak, február 14-én reggel ismeretlen elkövetők eltulajdonították. (Erről és a Rádióklubot ért több csapásról már olvashattatok az Impulzusban.)

Így azóta sajnos semmilyen versenyen nem tudnak indulni a készülék hiánya miatt.

Nyári bentlakás

Azok, akik nyáron is Pesten szeretnének maradni, idén is igényelhetnek majd szállási lehetőséget a kollégiumban. Azt persze fontos tudni, hogy nyáron az épület szállóként és nem kollégiumként működik, ami nem csak a szállásdíj mértékében jelentkezik, hanem más szabályok lesznek érvényesek a bentlakókra. Nem várhatók el az év közben megszokott szolgáltatások és a vendégfogadási lehetőség is szünetel.

A bentlakási igénylés leadására június 9-éig volt lehetőség, akik ez után nyújtották be igényüket, egységesen külsős díjat kell majd fizetniük.

A havi szállásdíj kollégistáknak 8500 Ft lesz; számlával, vagy nem koleszosnak, végzősnek stb. pedig 10000 Ft.

Fontosabb időpontok a nyárra

Gólyatábor I. (Rich & "Jeges utódja"): Bükkszék, augusztus 18-21. (Előtte 15-étől senior-tábor.)

Gólyatábor II. (Ervin & "Ákica utódja"): Bodajk, augusztus 23-26. (Előtte 20-ától senior-tábor.)

Nyári Tábor: augusztus 31- szeptember 2., balatonkenesei BME tábor

Elsős beköltöztetés: szeptember 3.

Kolesz felvételi

A kolesz felvételi lapokat legkésőbb június 30-án 20:00-ig adhatjátok le a Schönherz Kollégium igazgatói irodájában.

Felvételi lapokat szintén az igazgatói irodából tudtok szerezni.

A kérelemhez csatolni kell:

– az utolsó két aktív félévről szóló indexmásolatokat

– a szociális helyzet igazolását (amennyiben nem tartasz igényt szociális pontokra, nem kell leadni)

– 2 db igazolványképet

Fontos továbbá, hogy lakhatási támogatásban csak az részesülhet, aki adott be kollégiumi felvételi lapot és elutasították!

A hiányosan leadott kérelmeket a Felvételi Bizottság elutasítottnak tekinti, igazolások kiegészítésére a fellebbezési időszakban lesz lehetőség, de csak azok számára, akik adtak le jelentkezési lapot. A jelentkezési lap leadása később nem pótolható.

Csilla