Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Tudni illene...

"...mostanában nem menő."

A villamoskari Hallgatói Képviselet

A XXVIII. Schönherz QPA hivatalos és megmásíthatatlan végeredménye

Korsóavató Szakestély

Alkoholfogyasztás hatásai a gólyára, a rácsszerkezetek változásai és a termikusan aktivált folyamatok.

Sport-totó

"x"

HKnews

Nemsokára tényleg áttérünk a frankó adatbázis alapú hírrendszerre.

Tahó papa?

Egy műegyetemista kalandjai falun

Stratégiai Buli

"Célunk az, hogy az emberek jól érezzék magukat"

Sok a várakozási idő, ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni. Jelenlegi kapacitásunk a maximális, három nagy és három kicsi szendvicssütőt használunk, folyamatosan van kenyér a sütőben, folyamatosan készítjük a szendvicseket.

Bevezető helyett

Hangulat++

A 13 éve írtuk rovatba keresek cikket. Ilyenkor mindig leülök a fotelba és átnézem az archívumot, most a ’86-os számokat – és ott is maradok jó ideig. Vajon sok év múltán a mi cikkeinket is ilyen jó érzéssel fogják olvasni az akkori Villamosmérnöki és (az akkorra már valószínűleg különvált) Informatikai Kar hallgatói, az Impulzus akkori szerkesztői?

Azoknak a számoknak hangulata van – a megsárgult papír, a KISZ-es fejléc, a sok ismerős oktató neve, Kollár tanár úr cikke az OHV-ról; a szakmai oldalakon hibajavító kódok, 386-os processzor, Spectroid építés, jön az MS-DOS 5.0; politikai cikkek, új tanterv, Z’ZI Labor...

Annyira belemerülök, hogy elfelejtem: én a mostani számba keresek cikket. De melyiket? Tipikus bőség zavara, már csak a hangulata miatt érdekes lehet, hogy milyen volt akkor az IAESTE-vel Japánba menni, vagy mi történt az EFOTT ’86-on. Komolyan mondom, ha nem tudtok mit kezdeni magatokkal, gyertek el az Impulzus szerkesztőségbe, és ha van itt valaki, nézzétek meg az archívumot – érdemes.

Nemrég nagyszabású pakolást rendeztünk a szerkesztőségben, és Horn Gyula (akkori külügyminiszter) 1988-as levelén kívül sok érdekes dolgot találtunk. Képzeljetek el egy dossziét tele 24 pontos betűkkel(!), Impulzus fejlécekkel, réges-régi címlapokkal (inverzben, fólián). Nem lenne semmi, ha most azzal a technikával kellene elkészítenünk egy számot...

Jópár ’95-ös Utolsó Villamosunk is van még (fiatalabbaknak: ez a ballagó évfolyam által készített vastag, humoros újság). Ebből ingyen sajnos nem adhatunk (250 Ft-ért kapható), a bevételt hagyományosan a következő UV készítői használhatják fel. Sajnos ’95 óta nem volt olyan évfolyam, amelyik szánt volna időt egy UV készítésére, pedig ezek a hagyományok teszik a Villamoskart azzá, ami. Szerencsére esély van rá, hogy az e tanévben ballagó társaság jóvoltából újra készül ballagóújság.

13 éve készült a Kézfogás is, a gépészekkel közös lapszám. Örülök, hogy az idei Digitális Fogaskerék olyan sikeres lett. KÁTÉ-sok, akkor a hagyománynak megfelelően 2012-ben újra lesz közös szám! :)

Kiválasztok hát egy cikket, legyen mondjuk ez, Bitek a budiban. Jó kis szakmai cikk...

Tom