Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

EHK-tükör

Pályázat külföldi szakmai gyakorlatra

Tóth András (Tata), II. Info.

Impulzus tagjelölt vagy-e?

Már csak hosszú évek kitartó munkája szükséges ahhoz, hogy csatlakozz hozzánk, de ne csüggedj, hétfőnként továbbképzés a szerkesztőségben.

NemKéne csapatinduló

Szakest

"Összességében kellemes este volt..."

Siemens a Műegyetemen

"...a Műegyetem és a Siemens közti 2002. évre szóló együttműködési megállapodás..."

Soros port kezelése Linux alól

Műegyetemi Kórus tájékoztató

Huber Krisztián

EHK-tükör

Mottónk: Omne principium difficile... (azaz minden kezdet nehéz)

Újra itt vagyunk. Remélem mindannyian, s nem ritkította sorainkat a vizsgaidőszak megannyi viszontagsága és tanári furfangja. Immár megszólalt a gong – új menet. Ugye ebben sem hagyjuk magunkat kiütni? Hát hajrá! Ja és még egy aktuális pszichológusi tanács: "A pisztoly, az rossz. Ne játsszatok a pisztollyal! A pisztoly, az veszélyes. Értem?".

Na de vessük kíváncsi tekintetünk sugarát immár az Egyetemre! Friss hír, hogy megszülettek a kifizetési időpontok! Ahogy az írva vagyon az Ügyrendben, a hatodik oktatási héten mindenkinek kifizetésre kerül a február-március havi ösztöndíja és/vagy szociális támogatása. A pontos menetrendről a kari hallgatói képviseletek tudnak felvilágosítást adni.

Egy vadonatúj dologgal találkozhat, aki a Jegyzetboltban kívánja elduhajkodni vagyonkája egy részét. Ez évtől adatvédelmi okokból megszűnt a vonalkódos kis jegyzetigazolvány. Helyette a jogosultság megállapítása február 19-étől a jó öreg TIRIS kártyával fog történni. A leolvasás után egy piros vagy zöld lámpa felvillanása jelzi csak, hogy beiratkoztál-e erre a félévre vagy sem, és remélhetőleg nem fog a teljes életrajzod megjelenni a számlán. [Én épp most vásároltam, már az új rendszerben, és a számlán gyakorlatilag csak a fogképletem nem szerepelt... – vIstván] A támogatás módja és mértéke nem változott az előző évihez képest. Maradt 4500 Ft a felhasználható féléves támogatási keret, ami az egyetemi jegyzeteknél 70%, külső beszerzésű jegyzeteknél 50% támogatásként realizálódik a jegyzet árában.

Igen fontos esemény az Egyetemen, hogy folyik a TVSz felülvizsgálata és készül egy Képzési Kódex is.

Időközben lezajlottak a 2001. évi Műegyetemi Napok. Remélem, minél többen részt tudtatok venni mind a Kulturális Hét, mind pedig az Egyetemi Sportnap rendkívül színvonalas és igazán izgalmas eseményein. A sportversenyek győzteseinek és résztvevőinek ezúton is gratulálunk, és köszönjük a megjelent szurkolóknak a nagyszerű hangulatot!

Címünk változatlan: ehk@sc.bme.hu.

Ha bármi szívet tépő gondotok van, írjatok bátran!

Csépányi-Bárdos Róbert
(Woby)