Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Biztonság a kollégiumban

"...hiába tiltott ki a KKB a kollégiumból néhány embert"

Ismét tandíj

Gólyatábor

Voltam, láttam, visszamennék

IAESTE Hungary

Vízimiki

Diktatúra

"Mondom dobd el!"

Kocsma

Oz, a csodák csodája: politikai tanmese

Ha, ha, ha...

Impresszum

Medveczki Gábor (Medu), II. Info.

Másodéves németes infós vagyok. Akik közületek ismernek, többnyire Medunak szólítanak. A HK fél éve kezdett foglalkoztatni, egy elsős beszélgetés után kezdtem lejárni ülésekre. És hát ott ragadtam.

Alapító tagja lettem múlt félévben a HK kezdeményezésére létrejött GólyaTanácsnak (GT). Ez is segített olyan mértékig belelátnom a HK működésébe, hogy idén már érdemben részt tudtam venni a KDJB munkájában. Augusztusban részt vettem a HK lellei képzésén, most október elején pedig a HÖOK (az országos HK) vezetőképzőjén is. Mindezek kapcsán úgy érzem, mostanra sikerült összeszednem azt a mennyiségű tapasztalatot, amivel felelősen fel merem vállalni a megválasztott képviselői tiszttel járó kötelességeket.

Amit kiemelten szeretnék:

– Továbbra is részt vállalnék a KDJB munkájában, erőmtől telően egyre nagyobb mértékben.

– Létfontosságú kérdés a HK, illetve közvetlenül a GT utánpótlásának "kinevelése", ebben szintén szeretnék részt venni. Ezen törekvésemet segítheti, hogy juniorként ott voltam a bükkszéki gólyatáborban.

– Végül, de nem utolsó sorban fontos feladatomnak tartom, hogy a HK részéről foglalkozzak a németes alapképzés problémáival.

Van egy további kérdés, ami szerintem a jelenlegi HK legnagyobb problémája. Ez pedig a hallgatókkal való kommunikáció hiánya. Meggyőződésem, hogy az utóbbi időkben a rettentően elszaporodott HK-t érő, és sajnos igen sokszor kellően meg nem alapozott kritikák ennek köszönhetőek. (Itt elsősorban a szoctámra és az ösztöndíjra gondolok.) A megoldást az jelentheti, ha elérjük, hogy az aktuális kérdésekbe mélyebben belelássatok. Ezt tehát a most megválasztandó HK talán legfontosabb feladatának tartom.

Belém fektetett bizalmatokat előre is köszönöm, és ígérem, hogy igyekszem rá méltónak bizonyulni!

E-mail: wplus@sch.bme.hu