Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Postaládánkból

Változások az infós programozásoktatásban

Az a probléma, hogy az oktatók és a HK közti együttműködés nem mindig a legfényesebb, nagyon sokszor történik olyan, hogy egy kisebb oktatói csoportban felmerül egy tantárgyreform-ötlet, és ezt megpróbálják a HK mellett elvinni, a HK-t nem vonják be.

Kollégiumi élet Nagytétényben

A környék viszonylag csendes, az éjjeli alvást nem zavarja a tömegközlekedés zaja. A közelben uszoda van, nem messze a kolitól, és ahová mindenki bevásárolni jár, az szemben a Campona részét képező Tesco.

Gyenes Tamás

Rövid hírek Házunk tájáról

2002. február 8-án testületileg lemondott a KKB.

Túlélési útmutató

Ha mégsem tudsz ilyen tempóban haladni (dolgoznod kell közben, vagy szőke lány vagy), akkor sincs semmi baj, vegyél fel valamivel kevesebb kreditet.

Takarékos webszerver

Az USB egy nagy előrelépés: gyors, tápfeszültséget is ad, többféle adatátvitel közül is választhatunk. 2-3 ezer Ft-ért lehet beszerezni univerzális USB-illesztő IC-t, amely 8 bites buszra vagy i2c-re fordít.

Találkozunk szerdán

10 éves a Villamosmérnöki Kar

Jövőpárti este

Tűnő gondolatok

Csak ülök a söröző padján, és azon tűnődöm, hogy mennyire átalakul az élet, az értékrend.

A város, ahol felnőttem, amit gyerekkorom alatt megismertem, lassan megváltozott. Új épületek, beton- és üvegcsodák emelkedtek ki a romok közül, vagy a puszta földből. Az utóbbi három évben, mióta alig voltam itthon, olyan sok minden megváltozott. Tegnap avatták az új főteret... csillogó, fényűző sétálóutca lett a poros szürke belváros. Minden épül, minden egyre jobb lesz...

Új, gazdag épületek, Skodák és Wartburgok helyett nyugati autócsodák, popper-szolibabák, amerre a szem ellát. Valami azonban mégsem stimmel. Nem kerüli el figyelmemet a tej ára. Pár éve még nem feleannyi volt? Hmmm... és édesanyám évek óta szinte ugyanannyit keres. Egyre nagyobb a különbség. Hova? Hová tartunk? Hova vezet ez? A különbség feszültséget kelt. A feszültségnek pedig valahol ki kell sülnie, el kell vezetődnie.

...mit is beszélek, hiszen már ahhoz is túl tompák vagyunk, hogy feltűnjön, nem kóser ez.

Szavak.

Globalizáció. Áruházláncok, étteremhálózat, közétkeztetés. Reklámok, média, Internet, génsebészet. Egyen-ízlés. Közakarat.

Ja, meg a vidám mese:

"Tudod, a Vince apja! Ismered, persze! A fiatal barátnőjével. Mikor elfogyott az ötmillió, elhagyta. Aztán Vince megint adott neki, persze. Erre a csaj visszaköltözött. Az öreg meg visszafogadta... hehe." Ennyi. Hát ez van.

Ez kell? Egy ember vonzerejének fokmérője a pénz? Hogyhogy?

Minden egyre jobb lesz.

Minden egyre jobb.

Egyre jobb?

...én csak ülök a söröző padján, és nézek.

Hermes