Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Pszinapszis 2004

Budapesti Pszichológiai Napok laikusoknak is az ELTE pszichológus-hallgatóinak szervezésében.

Kollégium és diákotthon

kollégiumban töltött évek felkészítik a végzett hallgatókat arra, hogy diplomával a zsebükben úgy lépjenek ki a falai közül, hogy felkészültek a rájuk váró feladatok magas szintű megoldására.

Csabula Kenderzsupsz válogatott költeményei

Aikido a BME-n

Az edzések nagyon jó hangulatban telnek el, ez, kérem, nem a sztrítfájter-őrző-védő-bulldog-képző.

Szórólapocska

RF felújítás

nagyobb csatornaválaszték és jobb képminőség

Tudjátok meg

Vers

Csulyák Gábor (Csucsu)

Tudni kell menedzserangolul

Magyar sikerek a berlini futásíjász EK-n

Baleset

A minap elütöttek egy kislányt a kolesz előtt. Nem tudni, mi lett vele, de nem halt meg, mert megpróbált felkelni, de nem engedték. Fekve várta meg a mentőt, pár perc múlva már csak a rendőrök maradtak, a szemtanúkat kérdezgették.

A kislány barátnője megszeppenve figyelte a történteket. Ők csak azt csinálták, amit a többi ember, a sok néni és bácsi, akik átfutottak az úton, hogy elérjék a 3-as buszt. Hisz ez Budapest, minden pesti tudja, hogy itt a zöld jelzés azt jelenti: "átmehetsz", a piros azt: "nézz körül, mielőtt átmész".

Ki a hibás? A kislány, aki átfutott a piroson, ahogy minden nap többszáz ember is teszi? Az autós, aki nem figyelve a járókelőkre, nyugodtan haladt át a kereszteződésen – talán kicsit gyorsabban a megengedettnél, talán nem...? Nem foglalkozik vele senki. Az emberek egy ideig nézték a földön fekvő lányt, hiszen vonzza őket a baleset, a katasztrófa látványa, aztán ment mindenki a dolgára.

Az emberek ugyanolyan figyelmetlenül rohannak tovább, az autósok ugyanolyan figyelmetlenül vezetnek az utakon. Annak a kislánynak és barátnőjének viszont biztos, hogy ezután mást fog jelenteni a fékcsikorgás.

Gyenes Tamás