Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Péksütemény a Sötétben!

Hangosan csapódik mögöttem a fém ajtó, ahogy kiérek. Megint nem vigyáztam, de most már mindegy. Tényleg hideg van, reszketek végig az úton, de nem kell.

Vírusok, férgek – mit hoz a 2004-es esztendő?

A jövő tehát elég borúsan fest: egymással harcoló víruskészítő-csoportok, DDoS támadással való zsarolások, on-line banki csalások...

Véres vasárnap

Míg Ridley Scott látványosan hazafias, minden katonája zubbonyán szembeötlően ott virít a csillagos-sávos lobogó, addig az európai alkotásban összesen két ír zászlót látni a tüntetők kezében.

MusicMania levlista

Minden kultúrált, nem-periódikus zenéről is szó eshet, ahogy azt a tagok szeretnék.

Kovács István kőműves gondolatai éjszaka egykor

Várklubra föl!

Az ősmágusok elfeledett titka

Kapitalizmus

Schönherz 40 éves öregtalálkozó

A hagyományokat felelevenítendő, lehetőség lesz megint "fényesíteni a szoborot".

EHK-tükör

Aki ezt a vizsgaidőszakot igen rövidnek érezte, annak jó hír, hogy az Egyetemi Tanács elfogadta a 2004/2005-ös tanév időbeosztását, ami szerint a régi jó kerékvágáshoz térünk vissza, és nem lesz vizsgaidőszak az ünnepek között.

EHK-tükör

Kezdjük rögtön egy jó hírrel: 2000. november 10-11-én zajlott Debrecenben a HÖOK tisztújító közgyűlése. A közgyűlés Almássy Kornélt, a BME Építőmérnöki Karának másodéves doktorandusz hallgatóját választotta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökévé.

Dübörög a demokrácia, amit mi sem jelez jobban, mint hogy három karon is sikeres hallgatói képviseleti választások zajlottak az elmúlt hetekben: az Építészmérnöki Karon (elnök: Orbán Imre), az Építőmérnöki Karon (elnök: Havas Dávid), a Villanykaron (elnök: Molnár Ágnes) illetve a Vegyészmérnöki Karon (Varga Zsolt). A megválasztott képviselőknek az EHK nevében gratulálok. (Mielőtt bárkinek hiányérzete támad: a maradék négy karon tavasszal rendeznek választásokat.)

Új elnököt választott az Egyetemi Hallgatói Képviselet is Krázli Zoltán közlekkaros doktorandusz hallgató személyében. A gratuláció természetesen itt sem maradhat el.

Az "Esélyt a Tanulásra Közalapítvány" által a nehéz anyagi körülmények között élő hallgatók támogatására kiírt pályázatra érkezett kérelmek elbírálásra kerültek.

November 10-én került megrendezésre egyetemünkön a Nyílt Nap, melyre több mint ötezer középiskolás látogatott el.

Ha úgy érzed, problémád van, akkor azt oldd meg magad. Amennyiben ez a probléma az egyetemi élettel kapcsolatos, akkor mi is szívesen segítünk: ehk@sc.bme.hu.

-bota-